A párt nem ért egyet Ukrajna pénzügyi támogatásával sem

2022.12.02. 17:00

Tiltakozik a Mi Hazánk az egészségügyi ellátórendszer megújítása ellen

Tovább sérül a magyar, s főleg a vidéki emberek egészségügyi ellátása, miközben csorbulnak az önkormányzati jogok. Mindezt Kiss Ferenc megyei elnök mondta a párt pénteki sajtótájékoztatóján.

Mozsár Eszter

Farkas Attila és Kiss Ferenc a zalaegerszegi sajtótájékoztatón

A Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik a kormány társadalmi és szakmai vitára bocsátás nélküli törvényjavaslata ellen, mivel úgy gondolják, hogy az ügyeleti rendszer átalakítása, a praxisjog megcsonkítása, a szakellátás államosítása, az illetménymegvonás újabb központosítást jelent. Emellett hiányolja a párt az oktatási és az egészségügyi minisztérium létét, mondta Kiss Ferenc.

Farkas Attila, a párt zalaegerszegi szervezetének elnöke hozzátette: a leépülő egészségügy mellett nincs pénz a pedagógusok bérrendezésére, ám elfogadhatatlan, hogy az állam éves szinten 70 milliárd forinttal támogatja a magyarellenes politikát folytató Ukrajnát. A párt mindazonáltal támogatja a humanitárius segítséget annak ellenére, hogy a Kárpátaljára küldött támogatás nagy része a frontszolgálatos katonákhoz kerül. Inkább a megélhetési válságba süllyedt családokat kellene támogatni, mondta az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!