A magyar érdek az első

2022.12.03. 13:00

Tárgyaláson vett részt Vigh László Brüsszelben

Többnapos tárgyalássorozaton vett részt az Európai Parlamentben Vigh László, az Ország­gyűlés Igazságügyi Bizottságának alelnöke, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Zalai Hírlap

Hidvéghi Balázzsal (balról) és Deutsch Tamással, a Fidesz európai parlamenti képviselőivel egyeztet Vigh László (középen), az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának alelnöke

Forrás: Zalai Hírlap

A politikus lapunknak elmondta: a parlamentközi bizottsági üléseken huszonhét uniós tagország képviseltette magát, s több témát vitattak meg.

 A magyar kormány számára a magyar érdekek az elsők, mi ezért dolgozunk Brüsszelben is – jelezte Vigh László. – Az elmúlt tizenkét esztendő Magyarországon jól mutatja a fejlődést és az elért eredményeket. Mindez pedig a magyar emberek érdeme. Közös erővel jelentős előrelépés történt Magyarországon egyebek közt a gazdaság, az infrastruktúra terén is, mind a városokban, mind a falvakban. A mi dolgunk az, hogy mindezt megvédjük. Az ország „aranykorszakának” tekinthetőek az elmúlt évek. Fontos számunkra, hogy mindez a jövőben is így legyen szerte Magyarországon, így a térségünkben is – összegezte a politikus.
Az európai parlamenti bizottsági vitákon – mint az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) parlamentközi ülésén is –, több téma, köztük a magyar jogállamiság helyzete is górcső alá került. Vigh László az erre vonatkozó felszólalása kapcsán elmondta: Magyarországot már régóta azzal vádolja Brüsszel, hogy baj van hazánkban a jogállamiság helyzetével.
– Ezzel a magyar kormány nem ért egyet, visszautasítjuk a vádakat – fogalmazott a politikus. – Azonban mi, magyarok, a béke pártján állunk e tekintetben is, ezért is folytatunk már nyár óta konstruktív tárgyalásokat az Európai Bizottsággal, és tettünk különböző vállalásokat a viták rendezése érdekében. Kijelenthetjük: Magyarország független, demokratikus jogállam, a jogállamiság hazánk jog- és politikai rendszerének alapköve. Az uniós jogállamisági folyamatunk kapcsán elengedhetetlennek tartjuk az objektivitás és a tagállamok közti egyenlő bánásmód biztosítását – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!