Újabb támogatás

2022.12.21. 15:00

Segítik az ukrán menekültek kulturális és hitéletét

A magyar kormány, s elsősorban az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) most olyan lehetőséget nyújt az ukrán nemzetiségi parlamenti szószóló, Grexa Liliána kezdeményezésére, amellyel a nehéz helyzetben lévő ukrán menekültek kulturális és hitéletét kívánja segíteni – tudatta közösségi oldalán Nagy Bálint közlekedési államtitkár, Keszthely és térsége országgyűlési képviselője.

Péter B. Árpád

Arra buzdítanak: aki segíteni tud a menekülteknek, tegye meg

A MÁV-START és a GYSEV a háború kezdete óta biztosítja Magyarországon azoknak az embereknek, családoknak az ingyenes közlekedést, akik Ukrajnából hazánkba érkeznek, s február 27-én bevezették az ingyenes szolidaritási jegyet is, amelyet most ideiglenesen kiterjesztenek – írta a politikus.

„Az ünnepek közeledtével két eseményhez kapcsolódó kezdeményezéssel támogatjuk a nehéz helyzetben lévő, az ukrajnai háború elől menekülő embereket: egy meghitt karácsonyi koncertre való eljutással az ukrán nemzetiségi parlamenti szószóló szervezésében, illetve az ukrán nyelvű ortodox karácsonyi misékre való eljutás lehetőségével szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a menekültek a szülőföldjüktől távol is tudjanak anyanyelvi hitéletet élni, illetve az ünnepek alkalmával is találkozhassanak egymással”, olvasható Nagy Bálint bejegyzésében.

A poszt azzal zárul: „felelősséggel tartozunk embertársaink iránt, különösképp a gyermekek iránt, ezért mindenkit arra buzdítunk, hogy ha tud az ünnepek alkalmából segíteni a menekülteknek, tegye meg”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!