Testületi ülés

2022.12.18. 11:30

A keszthelyi önkormányzat anyagi áldozatot is vállal a helyiek érdekében

Megmenekülhet két kisposta Keszthelyen; erről is döntöttek a képviselők legutóbbi ülésükön

Péter B. Árpád

Az önkormányzat postaügyben anyagi áldozatot is vállal a helybéliek érdekében

Fotó: Péter B. Árpád

A soros testületi ülésen téma volt a kisposták bezárása miatt kialakult helyzet. Manninger Jenő polgármester az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytatott a Magyar Posta vezetőivel, akik egy szolgáltatási hely nyitva tartására láttak lehetőséget, amennyiben a város hozzájárul az üzemeltetés költségeihez. A grémium erre elkülönített mintegy 22 millió forintot, amellyel a Fodor utcai kisposta működését biztosíthatják. A tárgyalások folytatódnak ez ügyben.

A Csapás úti szolgáltatás további üzemeltetéséhez pedig úgynevezett postapartnert keres a város, ami annyit jelent: valamelyik környékbeli boltban lesz lehetőség például levél- és csomagfeladásra, tudatta Manninger Jenő, aki kiemelte: az önkormányzat anyagi áldozatot is vállal a helybéliek érdekében.

Kiskeszthely és Kertváros útjainak felújítására 40 millió forintos keretet különített el a testület a 2023-as büdzsében, s ugyancsak előzetesen biztosítottak forrást az Európa Kulturális Fővárosa-program helyi rendezvényeire, egészen pontosan a KeszthelyFest nevesebb fellépőinek szerződtetésére. Erre 20 millió forintot költenek, amit jövőre, az EKF-büdzséből kapott pénzből visszapótolnak.

Manninger Jenő arról is beszélt: az energiaárak emelkedése miatt több intézmény esetében pluszforrást biztosíttattak, így például a Fejér György Városi Könyvtár gázszámláinak rendezésére is.

A polgármester bejelentette: január 1-jétől Stadler Tímea Kinga irányítja a Goldmark Károly Művelődési Központot, amely a következő évtől a könyvtárral összevontan működik majd. A Keszthelyi Televízió ügyvezetője pedig Podlovics Péter lesz, aki korábban a Zalakerámia ZTE KK, illetve a Zalakarosi Fürdő első embere is volt.

A testület emellett döntött a sportolói elismerésekről; a díjakat a hagyományos sportgálán adják majd át.

Manninger Jenő a testületi ülés után tartott sajtótájékoztatón kiemelte: 176 millió forintot nyert az önkormányzat a Belügyminisztériumtól a rendkívüli kiadások (REKI) pályázatán, s e forrást felhasználva jövőre visszafizetik a Kísérleti utcai óvoda – végül meg nem valósított –projektjéből még fennmaradó összeget, így Keszthelynek e beruházás kapcsán nem lesz tovább tartozása, így az pénzügyileg sem terheli majd a város büdzséjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!