15 millió forintból valósult meg a beruházás

2022.11.08. 16:38

Elektrotechnikai labort avattak a zalaegerszegi Csány László Technikumban (videó, galéria)

Modern szaktudást biztosító tanulási környezetet alakítottak ki a 16 munkaállomásos elektronikai labor létrehozásával a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum (ZSzC) Csány László Technikumában.

Arany Horváth Zsuzsa

Szabó Károly kancellár, Németh Andrea igazgató, Bajor László HR-igazgató, dr. Sifter Rózsa főispán, Balaicz Zoltán polgármester és Vizlendvai László főigazgató az új laborban

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Flex International Kft. anyagi támogatásával készült, 15 millió forintba került új oktatási-gyakorlati létesítmény, melyet kedden adtak át rendeltetésének, 11. osztályos, az infokommunikációs hálózatépítő és távközlési technikus képzésben részt vevő 40 diák tanulását szolgálja. Az eszközpark összeállításában két szaktanár, Könye Attila és Nagy Imre szakértelmére számíthattak, a támogató cég, a szakképzési centrum és az iskola közti együttműködés koordinálása pedig Lambertné Katona Mónika szakmai igazgatóhelyettes érdeme, hangsúlyozta az átadási ceremónián Németh Andrea intézményvezető igazgató. Kiemelte, a Csány László Technikum több éve dédelgetett álma valósult meg a Flex International Kft. támogatásával, az új elektrotechnikai laborban az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus és távközlési technikus képzésen tanuló diákok gyakorlati oktatása valósul meg a jövőben, a városban, térségben egyedülálló módon. Az igazgató megköszönte a laboravatón jelen lévő dr. Sifter Rózsa főispán és Balaicz Zoltán polgármester hosszú évek óta tartó támogató figyelmét, segítségét is.

Vizlendvai László, a ZSzC főigazgatója elmondta, a központ figyel a térség munkaerőpiaci igényeire, az intézményi-vállalati együttműködésre, a szakképzés és a vállalati szektor összekapcsolódására. Jelezte, az ország 41 centrumából 20-ban, köztük a zalaegerszegiben folytatható okleveles technikus képzés, ami rangot ad az itteni középiskolai hálózatnak. 

Szabó Károly kancellár megköszönte a Flex International Kft. támogatását, amely által egy év alatt létrejött az elektrotechnikai labor, a centrum folyamatosan törekszik arra, hogy intézményeiben a szakmai képzés infrastruktúráját fejlessze. 

Bajor László, a Flex HR igazgatója hangsúlyozta, számukra is fontos, hogy a jövő szakemberei a valóságot jól szimuláló oktatási környezetben sajátítsák el szakmájuk fortélyait. A vállalat elkötelezett abban, hogy támogassa a szakképzésben a vonzó tanulási környezet megteremtését, karrierlehetőséget biztosítson a végzősök számára és építsen a naprakész tudású oktatók szakmai munkájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!