December 1.

2022.11.30. 20:00

Csütörtöktől megválthatók az éves autópálya-matricák

Zaol.hu

Autópálya Sormás határában

A magyarországi helyzetről dióhéjban elmondhatjuk, hogy az úthasználati jogosultságok ára ugyan nőni fog, az autópálya matrica kategóriák azonban nem változnak. Ha gyorsan, könnyen, és biztonságosan szeretnénk vásárolni, továbbra is az online megoldást javasoljuk: nincs sorbanállás, ráadásul a visszaigazoló emailt is sokkal nehezebb elveszíteni, mint a papíralapú alternatívát. 

Autópálya matricát többféle módon is vehetünk, de kétségtelen, hogy az online vásárlás a leggyorsabb és a legpraktikusabb mód. Az autopalyamatrica.hu oldalán csak néhány kattintás, és máris a postafiókunkban lesz a matrica vásárlást visszaigazoló e-mail. Ha regisztrálunk az oldalon, még kevesebb időt, alig 2 percet kell a műveletre szánnunk. 

Ellenben a benzinkúton vagy más viszonteladóknál megvásárolt autópálya matricát hőpapírra nyomtatják, amely egy idő után kifakul, ráadásul könnyen elveszíthetjük. Ez komoly problémát jelenthet, ugyanis visszamenőlegesen is elkérhetik ellenőrzés során.

Új fizetős utak 2022 januártól!

az M30-as új szakasza, a Miskolc és Tornyosnémeti közötti 56,8 km hosszú, októberben átadott kétszer kétsávos gyorsforgalmi út.

Ingyenes marad az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakasza, az M85-ös autóút Sopron-kelet és Sopron-észak közötti szakasza.

A NÚSZ Zrt. tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom megyei e-matrica az M1-es autópálya vonatkozásában a 48-as km-nél lévő Szárligeti-csomópont és a 112-es km-nél lévő M1-M19 csomópont között lesz érvényes.

Fontos megyei autópálya-matrica változás! Megyei matricát használóknak a változások miatt Budapest-Győr közötti M1 autópályán 2022. január 01-től Fejér megyei matrica is szükséges!

2022. február 18-tól egy új kormányrendelet szerint ingyenesen használható:

az M4-es autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza és az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Keszthely-Fenékpuszta közötti szakasza.

A matricák típusáról, áráról és a pótdíjról részletesen itt olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!