Modern tanműhelyben készülhetnek

2022.11.28. 20:06

Az E.ON Hungária az utánpótlásnevelésben is élen jár

Átadták az E.ON Hungária-csoport keszthelyi villamos tanműhelyét, amelyben most négy diák pallérozhatja tudását.

Péter B. Árpád

A villamosiparra hatalmas feladatok várnak, mondta Németh Imre, mellette Manninger Jenő és Dömötörfi Lívia az átadóünnepségen

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Az avatáson Németh Imre, az E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója előrebocsátotta, a világ s így a munkaerőpiac nagymértékben változik, a hiányszakmák között pedig a villanyszerelő és az elektrotechnikus is szerepel. „A duális képzés erre adott válasz”, szögezte le, majd úgy folytatta: felismerték, hogy ez E.ON-csoport méreténél fogva s az energetikában betöltött szerepe alapján utánpótlásnevelő intézményként is kell működniük.

– A keszthelyi már a hetedik korszerű szakképzési helyszínünk, ahol szeretnénk a fiatal kollégáinknak megtanítani, mit jelent a szakmaiság és a közösség – mondta Németh Imre, hozzátéve: a Balaton-parti városban négy tanulóval indult a szakképzés, folytatva a korábbi kiváló hagyományokat.

Kiemelte, ma – az energiakrízis miatt is – a villamosiparra hatalmas feladatok várnak, amelyekhez jól képzett, innovatív tudással rendelkező kollégákra van szükség. „Eddig 121-en végeztek az E.ON duális képzésében, s közülük több mint hatvanan a cégcsoportnál helyezkedtek el, ami büszkeségre ad okot, de javítani szeretnénk ezen az arányon”, fogalmazott Németh Imre.

A diákok korszerű körülmények között készülhetnek a keszthelyi tanműhelyben
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere kijelentette: a város számára stratégiai fontosságú az oktatás fejlesztése, amely összefügg a település előrelépésével is. Szerinte az Asbóth-iskola büszkeségre adhat okot, hiszen „stratégiai szerep a szakképzés, a munkaerő-utánpótlás biztosítása, amit segít a duális forma is”. Leszögezte, mindez egybeesik a város céljaival, hiszen a vendéglátás-turizmus mellett az építőiparhoz kapcsolódó képzések rendkívül fontosak ebben a térségben.

Dömötörfi Lívia, az ZSzC Asbóth-iskolájának szakmai igazgatóhelyettese kiemelte: számos kiváló versenyeredmény is bizonyítja, hogy az intézményben innovatív csoport dolgozik az erősáramú elektrotechnikus és a villanyszerelő szakképzés érdekében, s ez már a beiskolázási adatokban is tetten érhető. Jelezte: több mint 20 év után ismét szárba szökken egy gyümölcsözőnek ígérkező szakmai kapcsolat, amely révén a diákjaik magas színvonalú tanműhelyben készülhetnek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!