Szponzorált tartalom

2021.12.21. 12:45

Milyen Samsung TV-t érdemes még 2021-ben vásárolni?

Az új tv vásárlása nem egyszerű folyamat. A különböző termékleírások segítenek kiválasztani a pénztárcánknak és igényeinknek leginkább megfelelő Samsung televíziót – az olcsó Crystal UHD modellektől a következő generációs Neo QLED-ig. Számos tényező játszik szerepet, beleértve a méretet, a felbontást. Alábbi cikkünkben igyekszünk néhány tippet adni a NEO QLED Smart 4K Ultra HD modell bemutatásán keresztül, hogy ne vesszen el a vásárlási zűrzavarban.

A Samsung a világ legjobb tv márkája

 

Az ilyen tv a hazai online boltokban nagyjából 450 ezer forintért kapható. A kiváló minőségű dizájnnak, képminőségnek, műszaki adatoknak és funkcióknak köszönhetően a legnépszerűbb brandről beszélhetünk. A „Smart TV” szavak manapság nem sokat jelentenek, mivel minden modell Wi-Fi-vel és operációs rendszer felhasználói felülettel rendelkezik különféle alkalmazásokkal. Ez olyasvalami, amit a Samsung nagyon jól csinál az egyszerűen használható élmény mellett, olyan népszerű prémium streaming szolgáltatásokkal kibővítve, mint a Netflix, a Prime Video és a YouTube vagy a hazánkba hamarosan érkező Disney+.

 

Az első és legfontosabb szempont az, hogy el kell döntenünk mennyit szánunk egy új tv-re és mekkora méret az ideális számunkra, illetve, hogy elfér-e a nappaliban vagy más helyiségben a készülék.

 

Különböző tv-technológiák és jelentésük

 

A Neo QLED a 2021-es újdonság, és a Samsung által az OLED-hez legközelebbi technológia. A normálhoz képest sokkal kisebb LED-ek azt jelentik, hogy sokkal több helyezhető a képernyő mögé. Azaz több fényerő-szabályozó zónára van felosztva, a világítás pontosabb szabályozása javítja a kontrasztot.  Mondhatjuk azt is, hogy ez áll a legközelebb az OLED által kínált ütős színekhez anélkül, hogy az OLED hátrányait, például a képernyő beégését okozná. A Quantum HDR 1500 előnyei szintén élvezhetők a HDR10+ és a HLG (Hybrid Log Gamma) támogatásával. 

 

Ezek az úgynevezett QN modellek 120 Hz-es HDMI 2.1 porttal rendelkeznek. A Samsung új, napelemes Eco Remote-ját szintén megkapjuk, amely USB-C-ről tud tölteni.

 

Az egyedülálló Quantum Mátrix tv-fejlesztés

 

A Neo QLED kiteljesedése a Quantum Mátrix technológiának köszönhetően érhető el, amely tökéletesen vezérli az új Quantum Mini LED-ünket. A pontos fényvezérlés nagyszerű részleteket tesz lehetővé mind a legsötétebb, mind pedig a legfényesebb jelenet-részletekben.

Mindezek mellett nem szabad figyelmen kívül hagyni a NEO Quantum intelligens 4K-képes processzort sem.  A gyors tanulásra képes kvantumprocesszor a lehető legpontosabb és adaptívabb élményt biztosítja, amelyet csak el tudunk képzelni. Minden egyes jelenetet, a processzor a megtekintési lehetőségeknek megfelelően tökéletesít és javítja a tartalmat. Az erőteljes 4K MI elősegíti, hogy mindig teljes 4K felbontást kapjunk. A Quantum Dot fejlesztés révén a készülék kifogástalan képet nyújt. 

 

Erőteljes, valósághű hangzás, amely követi az eseményeket

 

A beépített hangszóróknak hála élénk, valósághű 3D hangzást tapasztalhatunk meg, amely az akció közepébe repíti a tv-nézőt.

 

A Q-Symphony egyedülálló módon teszi lehetővé a tv és a hangprojektor azonos idejű működését a jobb térhatás céljából, anélkül, hogy le kellene halkítani a hangszórókat. 

 

Egyszerű képernyőmegosztás

 

Nagyon jó, hogy ugyanazon a képernyőn élvezhetjük az okostelefonon lévő tartalmakat méghozzá ugyanabban az időben! Akár egy sportesemény élő pillanatai vagy egy videóleírás egy játékhoz, egyszerűen csak párosítsuk az okostelefont és élvezzük az osztott képernyő által biztosított, páratlan szórakozást.

 

Vásárlás előtt

 

Elmondhatjuk, hogy az ismertetett Samsung típus minden tekintetben nagyszerű választás. Azonban, főleg a magas ára miatt, figyeljünk oda arra, hogy az eladó a gyártói garanciáról se feledkezzen meg, nehogy aztán a későbbiekben kellemetlen meglepetésekben legyen részünk, amennyiben a tv meghibásodik és többletköltséggel jár az esetleges javítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!