Frissen Zalából

2021.04.26. 10:00

Új traktort vásároltak Zalakomárban

Idén is folytatódik az évek óta sikeres közfoglalkoztatási program a településen, melynek keretében új traktort vásárolhatott az önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön épp a kipróbálás fázisában az új erőgép, mely a korábbi traktorokat váltja a közfoglalkoztatásban

Fotó: ZH Archívum

Mint azt Csárdi Tamás polgármestertől megtudtuk: március elsejével 3 programelemmel, 59 fő bevonásával ismét elindult a településen a közfoglalkoztatás. A mezőgazdasági programelemben 20 fővel dolgoznak, zöldségtermesztéssel foglalkoznak az önkormányzat területein, a terményeket a saját piacukon helyben értékesítik a lakosság részére, emellett zalakarosi szállodáknak is szállítanak paprikát, paradicsomot, káposztát, uborkát, krumplit és fűszerpaprikát. Idén a fűszerpaprika terültét növelik, mivel a kézi válogatás és a jó minőség miatt nagy iránta a kereslet. A programban ezért a meglévő szárítási kapacitást megduplázták egy új szárító szekrénnyel. Az évek óta tartó belterületi járdák felújítása programban 6 fővel az eddig lerakott több 1000 négyzetméter járdát javítják és újjáépítik a megsüllyedt, hibás részeket.

Képünkön épp a kipróbálás fázisában az új erőgép, mely a korábbi traktorokat váltja a közfoglalkoztatásban
Fotó: ZH Archívum

A harmadik elemben a helyi sajátosságra épülő közfoglalkoztatásban 33 fővel az önkormányzat 6 hektáros területét kerítik be és fásítást végeznek rajta. Ehhez lesz segítség az új Zoomlion RK504 AC 50 lóerős traktor, amit a programban 8 millió forintért sikerült beszerezni. Az erőgéppel két régi MTZ 320 kistraktorját váltják ki, az új traktorhoz szárzúzót és pótkocsit is vásárolnak. A zalakomári közfoglalkoztatási program összköltsége 89,5 millió forint, melyet a Belügyminisztérium támogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!