Szponzorált tartalom

2020.09.01. 18:10

Miért érdemes vállalkozóként most is aranyat gyűjteni?

Pár hónap alatt teljesen megváltozott a világunk, és ez a világgazdaságra is megdöbbentő hatással volt. Bár lassan visszatért az élet a „régi” kerékvágásba, a gazdasági következmények továbbra is megjósolhatatlanok.

A második hullám is valószínűleg a vállalkozókat fogja sújtani leginkább – hacsak nincsenek felkészülve likvid és értékálló tartalékkal.

Mindeközben rekordok dőltek meg az arany piacán, és sokak szerint ez még csak a kezdet. Riba Gábor aranykereskedő, a LakossagiArany.hu ötletgazdája avatott be minket a vállalkozói aranyvásárlás rejtelmeibe.

Sok ellentmondó hírt olvashattunk az aranyról az utóbbi hónapokban. Mi a valóság?

Üdvözlöm az olvasókat!

Tényleg nehéz lehet eligazodni az arannyal kapcsolatos híradások között, hiszen hallottunk bezuhanásról és rekordokról is. Hogy ezt teljesen megérthessük, ahhoz beszélnem kell a vállalkozói, azaz befektetési aranyról, ami nem az ékszeraranyat jelenti!

Az ékszert a készítési költség és a 27%-os ÁFA drágává teszi, és ha eladjuk, csak a vásárlási ár töredékét kapjuk a jóval alacsonyabb aranytartalom miatt.

Viszont a vállalkozói (befektetési) aranyat nem drágítja a 27%-os ÁFA. Mindenki számára elérhető, könnyű megvenni, tárolni és eladni is. Valódi stabilitást és biztonságot jelent, mert kézzelfogható és bármikor pénzre váltható. Itt emelném ki, hogy a piacon a legmagasabb visszavásárlási árat mi biztosítjuk az ügyfeleinknek.

Emellett ott van az aranytőzsde, ahol virtuálisan birtokolhatjuk az aranyat, de az sosem lesz a kezünkben.

Gazdasági válságok idején a befektetők a kockázatos befektetésekből kimenekítik a tőkéjüket, és fizikai aranyat vásárolnak a stabilitása miatt. Ezt teszi már évek óta több ország, köztük hazánk is, és pár hónapja a bankok is. Szóval, mivel az aranytőzsdéről is kivonták a tőkét, a tőzsdei arany ára is elkezdett csökkenni. Helyette fizikai aranyat vettek, aminek így megnőtt az ára.

Tehát akkor ellentétes árfolyammozgást lehetett megtapasztalni?

Így van!

Ám van itt még egy tényező: a fizikai arany elsődleges szerepe az infláció ellensúlyozása. A gazdasági krízisek idején, gyorsabban értéktelenedik el a pénz, az arany ára pedig emelkedik.

Ez a vállalkozások számára a csökkenő bevételek mellett azt is jelenti, hogy még az a kevés pénz is, ami befolyik, rohamosan értéktelenedik el. Az a vállalkozó pedig, akinek nincs tartaléka, minden szempontból kiszolgáltatott. Erre jelenleg csak a fizikai arany a megoldás.

Hosszú távú célt is említett, mire gondolt?

Arra, hogy sok vállalkozó csak most döbben rá, hogy a minimálbéres éveik miatt kevés lesz a nyugdíjuk, és keresik, hogyan tudnának gondoskodni az időskori jólétükről is.

De nem feltétlenül késtek még el ezzel! Megoldás lehet a vállalkozói arany gyűjtése, ami az elmúlt 20 évben közel hétszeres értéknövekedést ért el. Ezzel szemben a pénz elvesztette a vásárlóértékének közel 70%-át.

Ha arra készülünk, hogy nagyjából ugyanilyen 20 év következik, akkor készülnünk kell két válságra, ami tartalék nélkül életveszélyes, és a nyugdíj vásárlóértéke sem fog nőni. Ezt a kettős célt lehet megvalósítani az aranyprogramjainkkal, aminek van még egy különlegessége.

Mi ez a különlegesség?

Az, hogy mi nem az árfolyamnyereségben bízunk, hanem optimalizáljuk, azaz visszamenőleg kedvezőbbé tesszük a tőlünk vásárolt arany grammonkénti árát. Ezzel elérhető, hogy az ügyfeleink akkor is nyereségben legyenek, amikor mindenki más veszít, aki egy összegben vásárolt aranyat. Azaz 3-5 év folyamatos aranygyűjtéssel függetlenné válhatnak az árfolyamváltozástól. Az így felhalmozott arany egy likvid és értékálló tartalékot is képez, amihez válság esetén bármikor hozzányúlhatnak. Ez az igazi nyereség!

Végül, de nem utolsósorban: Ön szerint érdemes még most is befektetési aranyat vásárolni?

Szerintem befektetési aranyat mindig érdemes felhalmozni, bár most leginkább optimalizálni éri meg. Mi ennek vagyunk a specialistái. Személyre szabott programjainkkal állunk mind a vállalkozók, mind pedig a magánszemélyeknek rendelkezésére.

Köszönöm a beszélgetést!

Én is köszönöm!

GTZ Globál Gold Kft.

1012 Budapest, Kuny Domokos utca 4/D, Budapest, Hungary

Adószám: 26390246-2-41

EU VAT: HU26390246

Cégjegyzékszám: 01-09-327770

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!