Koronavírus Zalában

2020.04.06. 09:00

Segítsd a helyit városmozgalom Zalaegerszegen

Már múlt héten szóltunk ezeken a hasábokon arról a nemes kezdeményezésről, amely a járvány idején – és azon túl is – a helybéli szolgáltatások, termelők és vállalkozók iránti szolidaritást szorgalmazza.

Arany Horváth Zsuzsa

A házhoz szállítás segíthet az ünnepek alatt

Fotó: Shutterstock

A Fivosz (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége) zalai szervezete indította el a mozgalmat, amelynek a közösségi médiában saját oldalt is nyitottak „Zalaegerszeg: Segítsd a helyit!” elnevezéssel. A csoportba nemcsak a vállalkozók, termelők, szolgáltatók léphetnek be, hanem magánemberek is, így a kereslet és a kínálat hamar egymásra találhat. Az oldal működtetői nem kérnek pénzt senkitől, aki a szolgáltatására és a termékére e módon szeretné felhívni a lakosság figyelmét, mivel a kölcsönös haszon ezekben a hetekben sokkal fontosabb. A szervezők természetesen elsősorban az élelmiszereket előállítókra és forgalmazókra gondoltak, de másféle szolgáltatásra is kiterjed a lehetőség. Az otthoni tanulás miatt például megnövekedett az igény a számítógépekre, televíziókra, nyomtatókra. A „Segítsd a helyit!” arra biztat minden zalaegerszegit, hogy ezeket az eszközöket is a helyi vállalkozóktól szerezze be. A háztartási gépek erőteljesebb igénybevételnek vannak kitéve, ezért a javítás is gyakoribb. Ez esetben is a helybéli szakembereket tárcsázzuk, ezzel segítve a jövedelmük biztosítását, ami az egész közösség érdekét szolgálja hosszú távon.

A házhoz szállítás segíthet az ünnepek alatt
Fotó: Shutterstock

A járvány idején a házhoz szállítás szolgálhatja a lakosság biztonságát. A csoportba bekerültek közül egyre több vállalkozó jelzi, hogy megfelelő óvintézkedések mellett házhoz viszi a kívánt árut és terméket.

A Fivosz zalaegerszegi szervezete természetesen azt szeretné, ha a járvány elmúltával is megőriznénk lokálpatrióta elhivatottságunkat, és a zalai, zalaegerszegi szolgáltatóktól vásárolnánk, akik jövedelmükkel, bevételükkel, adójukkal közös ügyeinkhez járulnak hozzá.

Lássuk a Segítsd a helyit! felhívását: „Ebédet, élelmiszert, zöldséget, ruhát, cipőt, órát, ékszert, szemüveget, tisztítószert vásárolj zalaegerszegi kereskedőtől. Segítsük közösen a helyi vállalkozásokat, hogy túléljék a nehéz időszakot. Összekötjük a tudatos vásárlói igényt a környékbeli termelők, kereskedők, vendéglátósok kapacitásával, segítjük a helyi vállalkozások és fogyasztók közötti kapcsolatot, önkéntesek bevonásával megszervezzük a rendeléseket és a termékek átvételét.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!