Bokréta a pogácsagyáron

2019.04.29. 16:30

Újabb üzemmel növeli gyártókapacitását a Zalaco

A Zalaco Zrt. a város északi iparterületén építteti újabb üzemét. Az épület szerkezete elérte legmagasabb pontját, és régi szokás szerint bokrétaünnepet tartottak ez alkalomból hétfőn a helyszínen.

Hajdu Péter

A résztvevők szalagokat kötnek a bokrétára: Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV vezérigazgatója, Vigh László, Berta László, Kámán Martin szervezési szakreferens, Balaicz Zoltán és Zsigó Róbert

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester örömét fejezte ki az újabb beruházás kapcsán. Mint mondta, a Zalaco – jogelődjét is beleértve – 1950-től a város és a megye egyik meghatározó vállalata. Néhány éve, hogy a sütőipari vállalkozás 1,3 milliárdos beruházással felépítette fagyasztott termékeket gyártó üzemét a szomszéd telken, s már építi a következőt, a mintegy 835 millió forint támogatással együtt összesen 4 milliárd forint értékű újabb létesítményét.

A résztvevők szalagokat kötnek a bokrétára: Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV vezérigazgatója, Vigh László, Berta László, Kámán Martin szervezési szakreferens, Balaicz Zoltán és Zsigó Róbert
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

Berta László, a Zalaco tulajdonos elnök-vezérigazgatója a beruházásuk kapcsán elmondta, hogy utóbbi a 2015-ben épített üzemük folytatása, külön területen. Ugyancsak fagyasztott termékeket fog gyártani, de a korábbinál kétszer nagyobb területen és háromszoros kapacitással. Korábbi üzemük az átadást követően elérte kapacitása csúcsát, és újabb termékcsaládok bevezetése, az export bővítése érdekében szükség van az újabb létesítményre. Elárulta, hogy a pogácsa lesz a fő terméke a tervek szerint augusztusban induló új üzemnek, de helyet hagynak benn még egy további gépsornak, s majd később, a piac igényeinek megfelelően döntenek arról, hogy milyen újabb termékeket vezetnek be.

Vigh László országgyűlési képviselő az élelmiszer-szükséglet növekedéséről szólt, s a hazai sütőipari ellátás zászlóshajójának nevezte a vállalkozást. Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár örömét fejezte ki, hogy a beruházás révén 2020-ig további 150 új munkahelyet eredményez. Ezt követően a hazai sütőipar helyzetéről szólt, elmondta, napjainkban közel 1100 vállalkozás működik az ágazatban több mint 16 ezer dolgozóval, a szereplők együttes árbevétele pedig eléri a 160 milliárd forintot, ami az utóbbi öt évben tíz százalékos növekedést jelentett. Az államtitkár az ágazat szerkezetéről szólva az ország három nagy vállalatának egyikeként méltatta a Zalacot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!