Közgyűlés

2019.03.27. 07:00

A gazdaság megújítását tűzték ki célul Zalakaroson

A gazdaság aktualitásairól is szó esett hétfőn a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezetének közgyűlésén, melynek a Hotel Karos SPA adott otthont.

Benedek Bálint

Doucha Ferenc, a szervezet zalai elnöke a tanácskozás részleteiről elmondta: Perlusz László, a szövetség új főtitkára vázolta a VOSZ lehetőségeit, a következő időszak kihívásait. A kormány és a Magyar Nemzeti Bank kinyilatkoztatta, hogy komoly változásokra van szükség a gazdaságban ahhoz, hogy a szép tervek megvalósuljanak.

– Nagy kihívás, hogy a vállalkozók a folyamatosan elvárt béremeléseknek megfeleljenek, emellett gondot fordítsanak az innovációra, illetve az esetleges robottechnológia bevezetésén gondolkodjanak – fűzte hozzá Doucha Ferenc. – Az országban a dolgozók számát nem lehet növelni, így az utóbbi lehetőséggel is számolni kell.

A közgyűlésen szó esett az MNB vállalkozóknak szánt hiteleiről, valamint bemutatkozott az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt és a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!