Gazdaságfejlesztés

2018.05.09. 09:00

Határon átnyúló üzleti együttműködés

Zalaegerszeg és Lenti térsége gazdaságfejlesztési stratégiájának egyeztetése volt a témája tegnap a Thermal Hotel Balance-ban megtartott találkozónak.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Egy osztrák-magyar határon átnyúló program keretében került sor a rendezvényre, melynek hazai partnere a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

- A projekt célja, hogy elősegítse a magyar és osztrák kis- és középvállalkozások jövőbeni együttműködését, kapcsolattartását – mondta Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A projekt keretében öt magyar és öt osztrák projektpartner dolgozta ki saját térségére vonatkozóan a gazdaságfejlesztési stratégiáját, ezek felhasználásával készül a határtérség együttműködési és fejlesztési stratégiája. A közreműködő szervezetek közt a két zalai járás – lenti, zalaegerszegi – vállalkozói is elmondták véleményüket előzetesen a térség gazdasági helyzetéről, a problémákról és lehetőségekről, illetve a súlypontok meghatározásáról.

Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A rendezvényen elhangzott: főként a fém-, a műanyag- és a faiparban, a helyi termékek előállításában, valamint a turisztikában érintett vállalkozások vesznek részt a programban. A csatlakozóknak bemutatták a fejlesztési stratégiát, sor került annak megvitatására, majd a résztvevők aláírták a vállalkozói kezdeményezés megalakulását rögzítő szándéknyilatkozatot.

A projekt keretében a vállalkozói platform a jövőben tovább bővíthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!