Mesterlevél

2017.10.06. 13:05

Negyvennégyen végezték el a kamara által szervezett kurzust Zalaegerszegen

Az elmélyült szakmai tudás megméretését és elismerését is jelenti a mestervizsga letétele. Csütörtökön hat szakma 44 képviselője vette át mesterlevelét a megyeszékhelyi városi hangversenyteremben megrendezett ünnepségen.

Arany Gábor

Fotó: Katona Tibor

- A szakmai igényesség és becsvágy mellett az is komoly hajtóerő a szakemberek számára, hogy a duális képzésben szakmunkás tanulókat oktatni csak felsőfokú végzettséggel vagy mestervizsgával lehet – közölte érdeklődésünkre Mazzag Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke.

Mint szavaiból kiderült, a megyei kamara által évente megszervezett, hat hónapnál általában hosszabb időtartamú elméleti és gyakorlati oktatáson a szakmai mellett komoly pedagógiai képzést is kapnak a jelöltek, akik szinte minden korosztályból képviseltetik magukat. Az idei, mestervizsgával lezárult kurzust harminchatan a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával végezték el.

Fotós: Katona Tibor

Ők a közel 300 ezer forintos képzés költségének 80 százalékát kapták meg támogatásként, nyolcan pedig önköltséges alapon szereztek mesterlevelet. A legnépesebb a kozmetikus szakma volt, tizenöten abszolválták a vizsgát, őket a fodrászok, illetve a pincérek és a villanyszerelők követték: nyolcan, illetve heten-heten vehették át mesterlevelüket.

Elhangzott, a kozmetikusok közül Beke Barbara mentesült a szakmai vizsga alól, mert tavaly a EuroSkills versenyen szépségápoló kategóriában bronzérmet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!