Gyenesdiás

2017.10.25. 16:36

Szezon és fejlesztés

A strandi bevételek 33 százalékkal magasabbak voltak a tervezetthez képest Gyenesdiáson: a két fürdőhelyet több mint 170 ezer vendég látogatta a szezonban.

Keszey Ágnes

Fotó: Mihály Szilvia

Ez is kiderült az idegenforgalmi szezont értékelő beszámolóból, melyet kedden este tekintett át a képviselő-testület. Az is kiderült az ülésen, hogy a munkaerőhiány- csakúgy, mint a többi balatoni településen – problémákat okozott. Részben ennek kezelésére az önkormányzat vállalkozót vont be egyes zöldterületek karbantartására, virágosításra. Áttekintették települési infrastruktúrát, a megvalósult fejlesztéseket, a piac működését, a polgárőrség munkáját és a nyári rendezvényeket is.

A szezon tapasztalatai alapján a jövőbeni teendőket, fejlesztési lehetőségeket is meghatározták és szó esett a Lidó strand már megkezdett átalakításáról is. A képviselők döntöttek az Egészségház első ütemének közbeszerzési eljárásáról. Az önkormányzat a jelenlegi orvosi rendelő szomszédságában kialakítandó – a tervek szerint jövő nyárra elkészülő – épületben biztosít majd helyet a gyermekorvosi és védőnői rendelőnek és bővíthető módon a fogorvosi rendelőnek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!