Búcsú lesz a Béci-hegyen

2018.09.19. 10:50

Népzenével és néptánccal ünneplik Kisasszony napját Letenyén

Vasárnap ismét megrendezik a Béci-hegyi kápolnánál a Kisasszony napi búcsút.

Horváth-Balogh Attila

A Mura-menti Országjáró, Sport, Tehetséggondozó és Sokszínű Hagyományőrző Egyesület immár több éve megrendezi a Kisasszony napi Béci-hegyi búcsút. Mint azt Lukács Vilmos elnök elmondta, a céljuk mindig ugyanaz: értéket közvetíteni.

- Az egyesület tevékenységének körébe tartozik például a művészeti tevékenység, a kulturális örökség megőrzése, közgyűjtemény gondozása, könyv-, illetve lapkiadás, az épített környezett védelme, népművészet, hagyományőrzés, közművelődési szerepvállalás, valamint a kisebbségi és a nemzetiségi kultúra ápolása – mondta el Lukács Vilmos. – Szerveztünk például „Hazajáró” közönségtalálkozót Letenyén és Nagykanizsán, illetve fontos rendezvényünk a nagypénteki keresztút és a Kisasszony napi Béci-hegyi búcsú, melynek vendége volt már Sebestyén Márta népdalénekes, valamint Maczkó Mária énekművész.

A Kisasszony napi Béci-hegyi búcsú most vasárnap rendezik meg ismét. A program 13 órakor kezdődik szentmisével, majd 14 órától a Magyar Állami Népi Együttes táncosai, illetve Pál István, „Szalonna” és Bandája lép fel a Béci-hegyi kápolnánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!