Programajánló

2017.10.19. 18:32

Nagykanizsai programok a hosszú hétvégére

Szabó Zsófia

Október 20. Péntek

Emlékfutás

Bérces Edit ulturafutó és Zsugyel Kornél pénteken 9 órakor indul a pusztaszentlászlói templomtól, hogy Szepetnekig fusson. A sportolóhoz bárki csatlakozhat az útvonalon. A tervek szerint 13 órakor éri el úticélját, ahol ünnepséget is tartanak a reformáció tiszteletére. Ennek keretében 14 órától tárlat is nyílik.

Kanizsai Pillanatok

E címmel mutatja be Kanizsai József író legújabb kötetét- és CD-jét pénteken 17 órától, a Halis István Városi Könyvtárban. Az eseményen közreműködik a Zalagyöngye Táncegyüttes és a Latinivó Salsa Klub.

Festménykiállítás

Makói-Tóth Annamária festőművész munkáiból nyílik kiállítás pénteken, 17 órai kezdettel a Honvéd Kaszinóban. Az rendezvényen a Városi Színpad fiataljai is fellépnek.

Október 21. szombat

Októberi forgatag

Zalakaroson szombattól háromnapos programkavalkádra várják az érdeklődőket. Szombaton 10 órától futóversenyt szerveznek, Gyógyfürdő téri rajttal, kisebb távokon. Emellett aznap, illetve vasárnap kézműves kirakóvásárral, valamint délutántól zenés mulatsággal várnak mindenkit.

Szépkorúak köszöntése

Miháldon szombaton, 14 órai kezdettel,nagyszabású ünnepség keretében köszöntik a falu szépkorú lakóit. Nem csak vendéglátással, hanem szórakoztató műsorral is kedveskednek nekik.

Édességből nem lesz hiány

Szombaton, 15 órától második alkalommal szerveznek sütifesztivált Balatonmagyaródon. A rendezvényen finom édes-és sós nassolnivalók tárházával és zenés-táncos műsorokkal várnak mindenkit.

Október 22. vasárnap

Istentisztelet

Nemespátrón vasárnap 15 órai kezdettel istentiszteletre várja a híveket a helyi evangélikus gyülekezet. A szertatás után közös almafaültetésre is sor kerül.

A falu aprajának és nagyjának

Homokkomáromban vasárnap, 15 órától a fiatal és az idős generációt is programkavalkáddal vár az önkormányzat. A nap keretében a legszebb kort megélt lakókat is köszöntik, emellett a gyerekeknek játékos, ügyességi foglalkozásokat tartanak a kultúrházban.

Október 23. hétfő

Megemlékezések

Hétfőn 8.30 órakor ünnepi térzenével, majd ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik Nagykanizsán, a Deák téren az október 23-i megemlékezés. Ezt követően az 56-os emlékkertben, 9 órától, koszorúzásra kerül sor. 10 órától a Medgyaszay Házban tartják az ünnepséget, melynek keretében Dénes Sándor polgármester mond beszédet. 18 órától pedig a fáklyás megemlékező sétát, amely a kórház kápolnától indul.

Zalakaroson 10 órakor kerül sor a megemlékezésre az 56-os emlékműnél. A rendezvényen az ünnepi beszéd és műsor mellett az emlékezés virágait is elhelyezik az emlékmű talapzatánál.

Letenyén 11 órától tartják a forradalom hőseinek tiszteletére rendezett ünnepséget. A Fáklya Művelődési Házban tartandó rendezvényen Kiss Bódog Zoltán, a POFOSZ megyei elnöke mond ünnepi beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!