Játék

2017.10.17. 14:27

Mivel kössük le a gyerekek energiáit télen?

A téli időjárás sok izgalmat tart a kisgyermekek számára. A hóesés, a hógolyó gyúrás és a hóember készítés, mind olyan élményt nyújtanak számukra, mely meghatározza a kisgyermek korukat.

Viszont van az a latyakos, mégis hideg időjárás, amikor jobb ki sem mozdulni.

Akár esőben, akár fagyban, a gyerek figyelmét kénytelen vagyunk bent, a lakásban lekötni. Egy idő után az összes, otthon megtalálható játék unalmas lesz és bizony az anyukának ki kell találnia valami új elfoglaltságot.

Gyurmázás

A Szuper benti játékok egyike a gyurmázás, mely minden gyerek kedvence. Az alkotás öröme mindenképpen megvan ebbe a játékba, így rengetegen szeretik. Odaadhatjuk a konyhai süti kiszúró formákat és a sodrófát is, hogy gyurmából kiszaggassák a kedvenc formáikat. Építhetünk hóembert is gyurmából, vagy akár egy színes karácsonyfát. Ez a játék nagyon jót tesz a gyerekek fejlődésének, hiszen fejleszti a kézügyességet és a kézizmok mozgását. Ha pedig éppen nincs gyurmánk otthon és egyáltalán nem szeretnénk vagyonokat költeni, akkor elkészíthetjük otthon magunk is a nagyon puha, színes gyurmánkat! Rengeteg receptet találhatunk, aminek segítségével fillérekből előállíthatjuk, és máris indulhat a játék!

Bábozás

A bábozás egyértelműen az egyik legjobb benti játék. Ha nincsenek otthon bábjaink, könnyedén elkészíthetjük közösen őket, a gyerekekkel. Már a készítés is hatalmas közös játék lesz számukra, az pedig, hogy a saját kézzel készített bábokkal fogunk utána játszani, plusz öröm és büszkeség. Nagyon egyszerűen össze tudunk tákolni a szobában egy paravánt, ha két szék közé kiterítünk egy egyszínű takarót. Amögé elbújhat a bábos és már kezdődhet is a móka! Vonjuk be gyerekeinket a mesébe, tegyük lehetővé, hogy ők is beleszóljanak, illetve utána ők is beálljanak bábozni.

Hangulatos diavetítés

Kapcsoljuk ki a tévét és a számítógépet. Használjuk ki azt, hogy télen olyan nagyon korán besötétedik és hozzuk vissza a régi idők jellegzetes hangulatával a diavetítést. Az interneten, sok helyen lehet még igazi régifajta, retro vetítőt és diafilmet vásárolni. Már csak egy egyszínű üres fal szükséges, amire kivetíthetjük a mesét. Higgyétek el, a gyerkőcöket is elfogja varázsolni a diafilmezés!

Benti Bowing pet palackból

Könnyen előállíthatunk saját magunk is, kreatív játékokat gyermekeinknek. Ez egyrészről számukra nagyon izgalmas, hiszen együtt készítünk valamit, másrészről pedig teljes mértékbe újrahasznosított dolgokból készülnek el. Az egyik ilyen a bowling, melyhez csak néhány pet palackra lesz szükségünk! Teljesen megfelel fél literes verzió is! Az üres üvegeket tegyük egy kupacba, majd 1-2 méterről gurítsunk közéjük labdákat! Ha szeretnénk, különböző színűre ki is festhetjük az üvegeket!

Táncos-Zenés mulatság a rosszidőben

Nincs is annál lehangolóbb, mikor kint fúj a szél, hideg van és vihar. Ilyenkor sok ember eleve rosszabb kedvű, hiszen elszomorítja ez az időjárás. De rossz időben sem kell búslakodni. Hallgassunk zenét, táncoljunk, mondókázzunk. Öltözzünk fel jelmezekbe, vagy anya csini ruháiba. Tartsunk olyan bulit, melybe mi vagyunk a zenészek, gitározzunk játék gitárral, doboljunk egy fejre fordított műanyag vödrön és érezzük együtt jól magunkat.

Benti játszótér

Sok gyerek beszorul a négy fal közé, ahogy közeledik a rossz idő. Sokan azonban nagyon szeretnének ilyenkor is játszótérre járni és nagyon nehéz elmagyarázni nekik, hogy ilyen hidegbe és rosszidőbe bizony nem tudunk elmenni, játszani. Hozzuk létre benti játszóterünket! Fúrjunk a plafonba egy hintát, szerezzünk, kicsi, benti műanyag csúszdát, illetve nagy kedvenc a gyerekeknek még a mini (szobai) trambulin is, melyet a saját szobájukba is fel tudunk állítani!

Garantáltan ugyanúgy elfognak fáradni nap végére, mintha igazi, kinti játszótéren ugráltak volna egésznap!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!