Staféta

2018.03.18. 10:00

Mindfulness tréning a stressz és a fájdalom ellen

NÉMETH-HORVÁTH KATALIN a stafétát dr. Szabó Józsefnek adta át, azt kérdezve, milyen tapasztalatokat szerzett a mindfulness tréning hatásáról.

Magyar Hajnalka

Dr. Szabó József Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

- A MINDFULNESS ALAPÚ kognitív terápia bizonyítottan hatékony gyógymód, a mindfulness szemlélet pedig sajátos világlátás és életmód – feleli a terapeuta. – Általa magam is jobban viselem az élet megpróbáltatásait, türelmesebbé váltam. Terápiás munkámban hamar jelentkeztek a szakirodalomban ígért eredmények: depresszióval, szorongásos betegségekkel, alvásproblémákkal küzdő betegeim kezelésében hatásosnak bizonyult olyan esetekben is, amikor más módszerekkel már nem nagyon lehetett befolyásolni állapotukat. A „Mosollyal a betegség ellen” betegklub tagjaival folytatott tréning hozta a tapasztalatot, hogy a módszerrel végzett stresszcsökkentés képes kedvezően befolyásolni a krónikus testi fájdalmakat is. Szintén szerepet kaphat a stressz-terheléssel járó feladatokat ellátók mentális felkészítésében, ezért a Zala Különleges Mentők Egyesület önkéntesei számára is szerveztünk ilyen tréninget.

Dr. Szabó József
Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

DR. SZABÓ JÓZSEF a stafétát Horváth Péter tűzoltó őrnagynak adta át, kérdése: milyen céllal jött létre a Zala Különleges Mentők Egyesület?

A staféta következő vendége:

Horváth Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!