Spártai menyasszony

2018.04.17. 16:42

Miért futott menyasszonyi ruhában Csuka Alexandra a nagykanizsai Spartan Race versenyen?

A hétvégi nagykanizsai Spartan Race verseny üde színfoltja volt a távot menyasszonyi ruhában és öltönyben teljesítő pár Csuka Alexandra és Treitz Ferenc.

Mihály Szilvia

Szigligeti András

Csuka Alexandra, a rajtnál még hófehér menyasszonyi ruhájában csúszott-mászott, és teljesítette a kihívást a nagykanizsai Spartan Race versenyen.

-Miért nem a szokásos futó ruhában teljesítette ezt a távot párjával?

-Az előző Spartan Race versenyen, Tatranskaban a 30 km-es táv után kérte meg a párom, Treitz Ferenc a kezem, ekkor határoztam el, hogy a következő Sprintet menyasszonyi ruhában teljesítem.

Romantikus lánykérés

-Ha jól tudom, meglepetés lánykérés volt!

-Igen. Nagyon kemény volt ez a futam, de egy fantasztikus és felejthetetlen élmény is volt egyben. Kicsit több mint 30 km volt a táv, sok akadállyal, hegyen-völgyön, vízen-sáron, patakban-pusztán.

A végén már nagyon fáradt voltam, de csak arra tudtam gondolni, hogy végre beérjek hozzá, és megöleljen, hisz órák óta alig hallottam felőle, nem tudtam, hogy van, nem sérült-e le.

A végén, amikor célba értünk a velem versenyző lányokkal, akkor ott várt az éremmel a kezében.

Leszervezte, hogy Ő adja át az érmet, mert szeretné megkérni a kezem. Ezt hallva az egyik önkéntes segítő hívott egy fotóst, aki megörökítette ezt a pillanatot. A DJ a kedvenc számunkat játszotta, teljesen meghatódtam, sírtam a boldogságtól, teljesült, amire vágytam.

Lánykérés

Egy kemény 30 km-es táv után ott vár a Nagy Ő az éremmel, és megkérte a kezem.

Leírhatatlan élmény volt, ahogy a barátaink, akikkel mentünk az eddigi versenyekre, ismeretlen Spártai Harcosok, önkéntesek, a szervezők ilyen nagy lelkesedéssel ünnepeltek minket.

-Mióta vesztek részt közösen Spartan Race versenyeken a pároddal?

-A párom 2014 óta versenyez, én az első Sprinten még csak néző voltam, de nagyon megtetszett, így elhatároztam, hogy 2015-ben én is részt veszek ezen a megmérettetésen. Így hát elindultunk a Hungaroringen tartott versenyen. Utána megbeszéltük, hogy ha ez a táv megy, akkor a Super is menni fog, amit Donovaly-ban rendeztek.

Azon a versenyen már mondtam a lányoknak, akikkel futottam, hogy „Ha most, ezek után nem kéri meg a kezem, akkor nem tudom mi lesz” Háááát….nem kérte meg...

De rávett, hogy induljunk a Tatranska-ban lévő Beast-en, hogy így megszerezzük a Trifecta-t. Itt történt a meglepetés lánykérés.

Hófehér menyasszonyi ruhában indult neki a távnak

-Milyen volt menyasszonyi ruhában és öltönyben rajthoz állni?

-Nagyon izgultunk a verseny előtt, hogy ennyi ember előtt fogunk szerepelni. Ez egészen addig tartott, ameddig a fel nem hívtak minket a színpadra, hogy ott csináljuk a bemelegítést a többiekkel.

Fotó: Szigligeti András

Mivel nagyon kedves volt mindenki, és jól vették ezt az ötletünket, hogy mi ilyen szerelésben indultunk, elszállt a félelmünk és önfeledten, mosolyogva tudtunk végigmenni a pályán a fotósunkkal, Szigligeti Andrással.

Fotó: Szigligeti András

A verseny előtt, közben és után rengeteg gratulációt, tapsot kaptunk, ami nagyon jól esett ennyi idegentől.

Fotó: Szigligeti András

Igazából a Spárta erről szól...mindegy hogy milyen nemzetiségű vagy, milyen a bőrszíned, hány éves vagy, fiú vagy lány vagy… a Spártaiak összetartanak és segítik egymást. Olyan, mint egy nagy család.

Nekünk az életünk meghatározó része lett a Spartan Race és biztos, hogy a gyerekeink is részt fognak venni a Spartan Kids futamokon.

Ez után, hogy több száz-ezer ember előtt mi voltunk a középpont, úgy érezzük, hogy az augusztusi esküvő már gyerekjáték lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!