Túraajánlatok

2018.03.24. 08:49

Különleges kirándulási tippek a hétvégére Zalában

A hétvégére csapadékmentes, kora tavaszi időnk lesz, érdemes lesz végre kimozdulni otthonról. Mutatunk néhány különleges zalai kirándulási helyszínt!

Mihály Szilvia

Végre, újra itt a tavasz, mozduljunk ki, kiránduljunk a hétvégén! Az időjárás előrejelzések szerint a hétvégére már kisüt a nap, 8-9 fok várható.

Összegyűjtöttünk néhány különleges helyszínt, amit érdemes megnézni!

Medvehagyma mező Válluson

A kora tavasz egyik legbiztosabb jele, hogy megjelenik a medvehagyma a zalai erdőkben is. Vállus határában érdemes egy rövid kirándulást tennünk, és gyűjteni ebből a különleges növényből. A patak parti séta után jól esik otthon a frissen szedett medvehagymából készült vacsora.

Mandulavirágzás Balatongyörökön

A Szépkilátó környékén elkezdtek virágozni a mandulafák. Tegyünk egy sétát Becehegyen Balatongyörök és Balatonederics között. Ha nagyobb túrát tennénk, akkor a Batsányi kilátóba is érdemes felmásznunk. Ez a 448 méter magasan levő kilátó a Balaton legmagasabb kilátója, páratlan panoráma tárul elénk, tiszta időben belátni az egész Balaton-felvidéket.

Katonai kutyatemető Büdöskúton

A kutyatemető Vállus területén, Vonyarcvashegytől 10 kilométerre fekszik, a Büdöskúti pihenőháztól még 10-15 perc sétára.

A környéken egy légvédelmi katonai bázis működött, amely a civilek előtt zárva volt. Az itt szolgáló katonák több kilométernyire éltek a legközelebbi lakott településtől, az ő társaik és védelmezőik voltak az ebek, amelyek haláluk előtt katonai rangot érdemeltek ki szolgálatukért. 12 kutya sírja található a bükkerdőben.

Ismerje meg a Kis-Balaton lakóit

A Kis-Balaton kutatóháznál a víz világnapja alkalmából március 24-én testközelből is megismerheti a vizekben lakó állatokat. Szitakötők, bogárlárvák, puhatestűek és halak is akadhatnak a hálónkba.

Fotó: Kis-Balaton/Facebook

Új kilátó Nagykanizsán a Csónakázó-tónál

Március 21-én adták át a nagykanizsai kilátótornyot. A 48 méter magas fúrótoronyból átalakított épület két szinttel rendelkezik. 28 és 43 méter magasból is megcsodálhatjuk az elénk táruló a somogyi és zalai dombvidéket.

Elkezdődött a horgász szezon

A Kistolmácsi-víztározón és a Szentpéterföldei-tavon 2018. március 15-én elkezdődött a horgászszezon.

Várjuk fényképeit, videóit a hétvégi kirándulásaikról a [email protected] email címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!