érdemes vigyázni

2018.10.18. 23:27

Káros a szennyezett levegő az asztmásoknak, a tüdő- és szívbetegeknek

A legnagyobb gondot a szálló por okozza, de levegőben lévő káros anyag a szén-monoxid, az ózon, a kén-dioxid és a nitrogén-dioxid is.

Mindenki szervezetére káros hatással van a szennyezett levegő, de különösen azoknak romlik az állapotuk, akiknek van valamilyen betegségük – közölte a budapesti Pulmonológiai Klinika igazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán. Müller Veronika hangsúlyozta, a szennyezett levegő az asztmásoknak, valamint a tüdő- és szívbetegeknek okozza a legnagyobb problémát, mert nekik különösen érzékeny a légúti rendszerük, és könnyebben jelentkezik gyulladás – írja a Maszol.

Azt mondta, a legnagyobb gondot a szálló por okozza, de levegőben lévő káros anyag a szén-monoxid, az ózon, a kén-dioxid és a nitrogén-dioxid is. Ezek ellen nehéz védekezni, de amennyire a mindennapok engedik, kerülni kell a túlszennyezett helyeket. A szabadidős tevékenységeket pedig inkább kevésbé forgalmas, magasabban fekvő területen kell végezni – javasolta. Tudatta, a mostani magas szennyezettség egyik oka, hogy régen esett az eső, a nagyvárosokban pedig a közlekedési eszközök és a háztartási tüzelések rontanak a helyzeten.

Borítókép: maszol.ro

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!