Kérjen időpontot!

2018.04.23. 15:00

Ingyenes és fájdalommentes anyajegyszűrést szerveznek Nagykanizsán

Ingyenes és fájdalommentes anyajegyszűrést szervez május 2. és június 1. között a Kanizsai Dorottya Kórház.

Benedek Bálint

Az intézmény immár harmadik alkalommal csatlakozott az „Euromelanoma” rendezvénysorozathoz. A program részleteiről, a szűrés fontosságáról tegnap dr. Brünner Szilveszter főigazgató és dr. Buzás Judit bőrgyógyász főorvos sajtótájékoztatón beszélt.

- Európában külön hónapot szánnak arra az egészségügyi szolgáltatók, hogy az ellátási területükön lakók számára soron kívül, ingyenesen, fájdalommentesen melanoma malignum szűrést szerveznek. Ehhez nem kötelező csatlakozni, az elmúlt évek tapasztalatai és a felkészültségünk alapján úgy határoztunk szeretnénk ismét megtartani.

A főigazgató figyelmeztett: a melanoma maligum a festékes anyajegyből kiinduló rosszindulatú daganat, mely gyorsan nő és áttétet ad különféle szervekbe. Éves szinten Magyarországon ezer új esetet diagnosztizálnak, ezért pedig a gyógyításában a legfontosabb szempont, a szűrés.

A program vezetője, dr. Buzás Judit főorvos kiemelte: a fájdalommentes vizsgálaton kívül hasznos tanácsokkal is ellátják a hozzájuk érkezőket.

- Az emberek tájékozottak, ezért jól tudják, hogy akár az ép bőrből is elindulhat melanóma, így mindenkit várunk – mondta a főorvos.

A vizsgálatra a kórház központi kartonozójában május 2. és június 1. között lehet időpontot kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!