Romantikus helyek

2017.10.19. 13:00

A három legromantikusabb hely Zalaegerszegen

Unod már, hogy folyton kávézóba jártok a szerelmeddel? Eleged van a nyálas romantikus filmekből, amiket a moziban adnak? Hidd el, egy romantikus séta a legjobb választás – ehhez adunk is pár ötletet!

Rákos Bianka

Ha valakit megkérdezünk, hogy mi a legjobb választás az első randira, bizonyára kapásból rávágja a kedvenc étterme vagy kávéháza nevét. A mozi is népszerű uticélja a pároknak, ám ha jobban belegondolunk, ezeken a helyeken igen nehéz megismerni a másikat. Az ősz már javában tart, a vénasszonyok nyara viszont még nem ért véget – ha randevúra készülsz, használd ki a jóidőt!

Azáleás völgy

A zalaegerszegi Alsóerdő leggyönyörűbb része, a hatvanas-hetvenes évek óta kedvelt uticélja a szerelmespároknak. Az Azáleás völgy számtalan érdekes növénynek ad otthont, többek között kolorádói jegenyefenyőnek, mamutfenyőnek, zöld- és kékduglásznak. A dimbes-dombos környék tavasszal a legszebb – hiszen ekkor virágzanak az azáleák – de ősszel is jó randihelynek számít: árnyas pihenőhely, friss levegő és a helyben kialakított tűzrakóhely gondoskodik a romantikáról.

Az Azáleás-völgy padjai Fotók: Rákos Bianka

 

Sajnos a virágzásra tavaszig várni kell, de ősszel is szép a könyék

Aranyoslapi forrás

Ha a sportos párok táborát erősítitek, akkor nem szabad kihagynotok az Aranyoslapi forrást! Gyalog és biciklivel könnyen megközelíthető a kellemes hangulatú környék, amely az Azáleás völgyhöz közel, szintén az Alsóerdőn található. Vigyetek magatokkal plédet és némi ennivalót, majd beszélgessetek egy nagyot a kis tavacska mellett!

Egy perc nyugalom az Aranyoslapi forrásnál

 

Romantikus hidacska a forrásnál

Gébárti-tó

Távol a város zajától található a megyeszékhely legnagyobb mesterséges tava, amely nemcsak randira, hanem közös horgászatra is kiváló hely. A környék parkosítva van, ráadásul a közelben álló Kézművesek Házában is találhattok jó programot. A tavat 1976-ban kezdték felduzzasztani, két patakból, s 1979-től áll a szerelmesek és a kirándulni vágyók rendelkezésére.

Horgászatra és első randira ajánljuk a Gébárti-tavat

 

Tegyetek egy hangulatos sétát a parton

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!