Múltidéző

2018.07.23. 08:21

Forró nyarak a 70'-es 80'-as években – Így pihentünk a zalaegerszegi Városi Strandon

Régen, a zalaegerszegi Városi Strand előtt szinte minden forró napon hatalmas sor kígyózott. Ha be is jutottunk, alig találtunk magunknak helyet, akkora volt a tömeg.

zaol.hu

A legtöbben talán még emlékeznek a felejthetetlen virslis lángos ízére, és arra, milyen jó muri volt a hatalmas sakktáblával játszani.

A népszerű fürdőhely az Ady Endre, a Temető utca és Bottfy utca által határolt régi temető területére épült. A munkálatok nagyon lassú tempóban haladtak, így közel egy évet csúszott az átadása – hivatalosan 1956 júliusában nyílt meg. A strand órási sikert aratott, az első 25 napban 29804 fürdőző látogatta meg. A népszerűsége évekig nem csökkent, előfordult, hogy a 3-4 ezer főt is fogadtak naponta. A sikerszéria a konkurenciák megjelenésével szakadt meg, még a 2000-es évek elején. Sajnos a strand idővel egyre korszerűtlenebbé vált, nehéz volt felvennie a versenyt a többi fürdővel.

Hosszú évtizedes pályafutás után 2011-ben zárta be kapuit, ám 2015-ben újból kinyitott. Mostanában főleg a kisgyermekes családok veszik igénybe, hiszen a nagy medence még nem üzemel.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!