Ép testben ép lélek

2018.10.17. 09:00

Egészségnap Nagykanizsán

Gyógyteák, mézek, tönkölylisztből készült kenyerek és paleo sütemények várták tegnap az érdeklődőket a VOKE Kodály művelődési ház egészség- és életmódnapján.

Benedek Bálint

Balogh Istvánt paleo ételekkel kínálja Buzás Eszter Rózsa Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A városi támogatással szervezett egészségnapra elsősorban az idősebb generáció tagjait várták.

– Gerinctorna, jógabemutató és egészséges ételek kóstolója szerepelt a programban – mondta Kámánné Szép Terézia, az intézmény igazgatója, hozzátéve: a lelki jólét megőrzésének fontossága is szóba került.

A kanizsai Buzás Eszter Rózsa táplálkozási tanácsadó zabpehelyből készített szénhidrátcsökkentett sajtos rudat, gluténmenetes kakaós kekszet és kölesből készült tejmentes hamis túrógombócot kínált a rendezvény résztvevőinek. Szerinte az elmúlt időszakban sokan rájöttek arra, hogy életmódváltással sokat tehetnek az egészségük megőrzéséért.

Balogh Istvánt paleo ételekkel kínálja Buzás Eszter Rózsa Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Az 1990-es évek óta nem szedek gyógyszert, kizárólag gyógynövényekkel kezelem magam – fogalmazott a 82 éves Balogh István. – Virágmézből például évente 10–12 kilogrammot elfogyasztok, s mindenből keveset eszem. BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!