Karácsonyra hangolódva

2017.11.20. 13:55

Adventi vásárok Zala megyében

Összegyűjtöttük, mikor és hol lesznek idén Zala megyében az adventi vásárok.

Mihály Szilvia

Fotó: Gyenesdiás Önkormányzata

Az adventi időszakban számos zalai település rendez adventi vásárt. Van, ahol egy hétvégén, van, ahol novembertől karácsonyig sétálhatunk a meseszerűvé varázsolt tereken.

Adventi vásárok a Balaton környékén

Keszthelyen a Fő téren és a Balaton Színházban lesz az idei adventi vásár és a hozzá kapcsolódó rendezvények. December 3-7 között várják a családokat a programokra. A városi adventi gyertyagyújtás mellett koncertek, kézműves foglalkozások, Mikulásvárás és még Nagyik karácsonya is lesz. A kirakodó vásárban beszerezhetjük az ajándékokat a fa alá, és forralt borral, kürtös kaláccsal melegíthetjük fel magunkat.

A Balatongyöröki Adventi Forgatagon vonatozhatunk a Mikulással, készíthetünk csillogó ünnepi díszeket, és ünnepi koncerteket is hallgathatunk. A Templom előtti téren december első hétvégéjén még a Balatongyöröki karácsonyi kenyeret is megkóstolhatjuk. Lesz puncs, sült gesztenye és persze forralt bor a helyi gazdák szőlőspincéiből.

Fotó: Gyenesdiás Önkormányzata

2016-ban az Old Boys csábította táncra a vendégeket:

 

Gyenesdiáson minden évben megrendezik az Adventi Gesztenyesütést, nem lesz ez másképp most sem. December 9-10 között a Községháza előtti tér megtelik a sült gesztenye illatával, süthetünk kemencében adventi süteményeket és vasárnap hamisítatlan balatoni halászlét is kóstolhatunk.

Fotó: Gyenesdiás Önkormányzata

Advent a gyógyfürdőknél

A karácsony előtti időszakban sokan pihennek gyógyfürdőinknél, nézzük, Hévíz és Zalakaros milyen kísérő programokkal várja a fürdőző vendégeket.

Hévízen december minden hétvégéjén várják az adventi vásárba a vendégeket. A gasztronómiai és kézműves vásár mellett színes programok és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket. Nincs is kellemesebb, mint egy délutáni fürdés után forralt bort kortyolni a Festetics téren, ahol könnyű harmonika zene szól.

Nézzük, milyen volt a kis zalai város az előző év adventi időszakában:

Zalakaros is színes és fűszeres, illatos programokkal várja a látogatókat. A decemberi hétvégék az ünnepi készülődés jegyében telnek, koncertek, kézműves foglalkozások segítenek ráhangolódni a karácsonyra. A betlehemi műsorok mellett egy igazi szenzációval is készül a város, Mikulás napi futást tartanak december 9-én!

Advent a nagyvárosokban

A megye két nagyobb városában a karácsonyi készülődéshez illően titkos meglepetésekkel, műsorokkal várják az adventi forgatagra érkezőket.

Nagykanizsán november 24-től újra indul az Egy doboznyi szeretet kampány és kezdetét veszi az Adventi Forgatag az Erzsébet téren. A finomságok mellett szórakoztató programok is várnak bennünket, a titkos részletekkel hamarosan jövünk mi is.

Nézzük meg, milyen volt egy adventi este az előző évben Nagykanizsán:

Zalaegerszeg is tartogat meglepetéseket a Dísz téri Adventi vásárra. A november utolsó hétvégéjén nyíló rendezvényen a forral bor és sült gesztenye illata mellett egyéb attrakciókkal is készülnek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!