Gyógymód

2017.10.23. 10:14

3 egyszerű tipp Zalából a megfázás ellen

Ebben az esős időben könnyen megfázhatunk, de nem kell egyből gyógyszertárba szaladni, van néhány házi módszer, ami enyhíti a tüneteket.

Mihály Szilvia

Fotó: ZH

A megszokott megfázás elleni házi praktikák mellett próbáljunk ki új, vagyis régi módszereket is.

A forró citromos tea és a pálinka is hatékony segítség lehet a hűvös időben, de összegyűjtöttünk néhány egyszerű csodaszert, amit a nagyszüleinktől lestünk el.

A megfázás legyőzésére és megelőzésre is nagyon jó a tökmagolajos lilahagyma.

Igazi szelleműző étel ez, lehetőleg ne munkába induláskor együk, inkább lefekvéskor, mert a hagyma illata éppoly erős, mint az illóolaj gyógyító ereje.

Forrás: zaol.hu

Egy fej lilahagymát szeljünk vékony karikákra, sózzuk meg, és locsoljunk rá tökmagolajat. Kicsit hagyjuk összeérni, és máris fogyasztható az immunerősítő.

Ha nem szeretjük a csípős ízeket, akkor próbáljuk ki a mézes diót. Ha a nagyszüleinknek bevált, nekünk sem árthat.

A megpucolt diógerezdekre öntsünk mézet, ha van, akkor a hársfa a legjobb, mert az köhögés ellen is jó. A mézes dió nem csak finom, de igazi vitaminbomba is az őszi időszakban.

Mézes dió
Fotós: Mihály Szilvia

A mézet variálhatjuk hagymával is. A mézes fokhagyma amilyen bizarrnak tűnik első hallásra, annyira hatékony. A fokhagyma antibakteriális hatása a mézzel felerősítve sikeresen űzi el a náthát.

Ha több időnk van, készítsünk húslevest, vagy savanyítsunk káposztát, kerékrépát!

Önnek milyen bevált házi receptje van megfázásra?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!