Az V. Zala Tűzoltó Kupa második fordulójában a házigazdák remekeltek

2023.06.10. 17:25

Tüzes verseny az alsópáhoki sportpályán

A férfiak és a nők között is hazai győzelem született az Alsópáhokon rendezett V. Zala Tűzoltó Kupa második fordulójában. A látványos versengést szórakoztató programok követik, egészen késő estig.

Péter B. Árpád

A résztvevő csapatok a megnyitón

Fotó: Péter B. Árpád

Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a megnyitón azt mondta, „fontos, hogy a közösségeknek, az önkéntes tűzoltó egyesületeknek legyen egy versenyük, amelyen megmutathatják tudásukat”, emellett az is, hogy közösségek kovácsolódjanak, amelyek éles helyzetekben is képesek helyt állni.

Kifejtette: Zalában 40 egyesülettel kötött a katasztrófavédelmi igazgatóság együttműködési megállapodást, közülük hat önálló beavatkozásra is jogosult. Tavaly az önkéntes tűzoltó egyesületek összesen 240 esetben vonultak a vármegyében.

Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere arról beszélt, öröm látni a fiatal arcokat, ami azt bizonyítja, hogy van utánpótlás, ami „azért is fontos, mert ahol hagyománya van az önkéntes tűzoltó munkának, ott tovább élteti ezt a közösség”. Szerinte a településeknek szüksége van a tűzoltó egyesületekre, s nemcsak a lángokkal harcolva, hanem például vízkároknál, vagy más jellegű természeti katasztrófáknál is.

A megnyitó szónokai, illetve díszvendégei az alsópáhoki sportpályán

Strázsai Zoltán, a Zala Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöke kiemelte, fontos feladata az egyesületeknek az ifjúság nevelése, s ebben, valamint a versenyekre való felkészülésben továbbra is számíthatnak e szervezetre.

Murányi Mihály, az V. Zala Tűzoltó Kupa alsópáhoki fordulójának fő szervezője leszögezte, akárcsak tavaly, úgy idén is 11 futamot rendeznek, ami „valamilyen szinten rossz, mert 2019-ben 17 futam volt, de közbejött a Covid, s az elmúlt esztendőkben tűntek el csapatok”. Szerencsére nem egyesületként szűntek meg, ám a versenyzést többen már nem tudják vállalni, tette hozzá.

Takács Ottó Alajos: Tavaly az önkéntes tűzoltó egyesületek összesen 240 esetben vonultak

A megnyitót követően átadták a tűzoltó szolgálati érmeket. Ezt tíz év munkájáért Gömbös Viktória, Szabóné Erdélyi Renáta és Vajda Tamás, húsz éves tevékenységéért Haraszti Róbert és ifj. Murányi Mihály, 30 év után Matyi József, négy évtizedes kitartásáért Hegedűs Ágoston, 50 év szolgálatért pedig Haraszti Lajos vehette át.

A hazaiak női csapata a futam kezdete előtt

Az izgalmas futamokban ezúttal is szerelni és oltani kellett a versengő csapatoknak, amelyek közül a férfi és a női kategóriában is az Alsópáhok ÖTE diadalmaskodott, az ifjúsági fiúk mezőnyében pedig lakhegyi győzelem született.

Az alsópáhoki férfi csapat kitett magáért ezen a versenyen

A nap folytatásaként nemrégiben megkezdődött az Alsópáhoki Sokadalom a sportcentrumban, ahol számos helyi és térségbeli kulturális csoport lép színpadra, 19 órától pedig előbb a Marcali 3 Tenor, majd Márió, a harmonikás, illetve a Salsa Díaz Brillantes, végül 21 óra után a Start tánczenekar szórakoztatja a publikumot.

A lakhegyi fiatalok is bizonyítottak ezen a viadalon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!