Tanulmányi kiránduláson vettek részt

2023.05.04. 08:30

Történelmi emlékhelyeket kerestek fel a fővárosban a nagykanizsai Zrínyi-iskola szakkörösei

A nagykanizsai Zrínyi-iskola történelem szakkörös csoportjai, kiegészülve a 7. évfolyamos, Országos Honismereti Versenyen első helyezést elért tanulókkal, tanulmányi kiránduláson vettek részt a fővárosban.

Benedek Bálint

A diákok ellátogattak az 1956-os forradalom és szabadságharc emblematikus helyszínére, a Corvin-közbe is

A kísérőtanárok, Budáné Józsa Szilvia és Vlasics Anikó beszámolójából kiderült: a programot a Parlament közelében a Cipők a Duna-parton emlékhelynél kezdték. Gyertyát gyújtottak a helyszínen és beszélgettek a nyilas uralom rémtetteiről. Ezt követően a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban interaktív tárlatvezetésen vettek részt, megtekintve a Jogfosztástól a népirtásig című kiállítást. Délután az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik helyszínére, a Corvin közbe látogattak.

- Iskolánk történelem szakkörös csoportjaival heti 1-1 órában foglalkozom - vette át a szót Budáné Józsa Szilvia. - Célom a tehetséggondozás a történelmet szerető gyerekek között. Projektversenyekre készülünk, kiegészítjük új ismeretekkel a tanórán tanultakat, s fontosnak tartom, hogy az élménypedagógia módszereit is alkalmazzuk a tudásszerzésben, ezért is utaztunk el Budapestre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!