408 ezer teljesítőre lenne szükség a körbealváshoz

2023.05.20. 13:00

Június utolsó szombatján aludjuk körbe a Balatont - legalábbis erre csábít egy kihívás a Facebookon

Őrült, és egyben vicces kihívás terjed a Facebookon. Ezúttal arra kérik az embereket, hogy június 24-én szombaton 18 órakor hajtsák álomra a fejüket és aludják körbe a Balatont.

Benedek Bálint

Fotó: Győrffy István / ZH Archív

A felhívás szerint: "Mindig is lusta voltál körbe-biciklizni a Balatont? Inkább aludnál, mint izzadnál? Jelentkezz a Balaton-körbealvásra! Csak egy hálózsákra és egy párnára lesz szükséged. Ha úgy érzed aludni jobb, mint tekerni, itt a helyed."

A teljesen veszélytelen eseményt, ha hihetünk az oldal látogatottságának 6,6 ezer résztvevő kedvelte, ám ennyi emberre nem lesz szükség. Azt is kiszámolták a szervezők, hogy a balatoni kerékpárút 204 kilométer hosszú, tehát 408 ezer teljesítőre lenne szükség a körbealváshoz.

Sokak csak mosolyognak a képtelennek tűnő ötleten, néhányan bizonyára komolyan veszik a felhívást és ha esik, ha fúj akkor is megteszik a magukét. Poénnak mindenesetre jó, s ha nem is a tóparton, de átvitt értelemben naponta több ezeren alszanak házaikban, nyaralóikban a Balaton körül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!