Zaol podcast

2023.05.23. 14:30

Dr. Csizmadia Szilárd egy nemzetközi projekt keretében a Föld ikertestvérét szeretné megtalálni

Amikor nem a csillagászat iránt érdeklődő közönség tudásszomját igyekszik oltani, lakható bolygót keres az univerzumban. Dr. Csizmadia Szilárd egy nemzetközi projekt keretében a Föld ikertestvérét szeretné megtalálni, de számos egyéb kutatási munkát is végez.

Szalay Balázs

Dr. Csizmadia Szilárddal Szalay Balázs beszélgetett

Fotó: Arany Gábor

 A Vega Csillagászati Egyesület elnöke szerint a zalaegerszegi szervezet nem véletlenül a második legnagyobb az országban, igazi befogadó közösséget építettek és a taglétszám továbbra is bővül.

A távcsöves bemutatók és előadások szervezése mellett az egyesület ismeretterjesztő újságot ad ki és rendszeresen nyári táborokat szervez. Ez utóbbi segítségével a téma iránt fogékony fiatalságot szeretnék megszólítani. Az idei táborba egy online kvíz segítségével részvételt is nyerhetnek az ügyes és szerencsés diákok.

A Zaol-podcast vendégével, dr. Csizmadia Szilárddal nemzetközi együttműködésekről, a környékbeli sötét égbolt parkokról és zalaegerszegi diákok tudományos sikereiről is beszélgettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!