Tojásfát is állítottak

2023.04.02. 13:47

Húsvéti kézműves foglalkozást tartottak Murarátkán

Különböző technikájú hímes tojásokat, továbbá egyéb húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó díszeket készíthettek azon felnőttek és gyermekek, akik részt vettek a murarátkai önkormányzat által szervezett kézműves foglalkozáson.

Gyuricza Ferenc

A pénteki kézműves foglalkozáson megjelent murarátkaiak egy része. A kép előterében balról Cséplőné Hökkön Marianna, mögötte Gyergyák Zoltán. A jobb oldalon elől Kovács Bianka Fotó: Gyuricza Ferenc

Péntek délután mintegy kéttucatnyian gyűltek össze a község művelődési házában. Gyergyák Zoltán polgármester a foglalkozás kapcsán lapunknak elmondta: eleve terveztek egy kézműves programot a húsvétot megelőző időszakra, ám további lökést adott a szervezésnek, hogy az önkormányzat sikerrel pályázott a Nemzeti Művelődési Intézethez, amely révén tojásdíszítő eszközökhöz és alapanyagokhoz jutottak.  

- A hetven pályázó közül 15 település nyert, nagy örömünkre Murarátka is köztük volt – magyarázta a polgármester. – A Nemzeti Művelődési Intézet olyan komplex csomagot biztosított a foglalkozáshoz, amely őt fő számára tette lehetővé a húsvéti tojásdíszítést. Mivel úgy gondoltuk, hogy ennél sokkal nagyobb lesz az érdeklődés a program iránt, így a könyvtári keretünk terhére további alapanyagokat és eszközöket vásároltunk.  

A kézműves foglalkozást a letenyei Szabó Katalin vezette, aki több alkalommal vett már részt hasonló tevékenységekben a községben. Az elkészült alkotásokat haza is vihették a résztvevők, de mellette készültek olyan díszek is, amelyeket még a húsvétot megelőző napokban a köztereken helyeznek el. Gyergyák Zoltán ez utóbbi kapcsán úgy fogalmazott: Murarátka mindig igyekezett élen járni abban, hogy a különböző ünnepekre, jeles napokra, közösségi alkalmakra hangulatossá tegyék a települést. A húsvétot megelőzően tojásfát állítottak a helyi lakosok közreműködésével, a frekventált pontokra pedig többek között nyuszifigurák kerülnek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!