Romantika

2023.02.15. 08:12

Leánykérés is volt a Múzeumi kerengőn

Nagy sikert aratott a Göcseji Múzeum gyertyafényes tárlatvezetésének újabb programja kedden, a Valentin-napon.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A választott témákat a szerelem köré szervezték, ám a muzeológusokat is meglepte a sétát lezáró jelenet. A délutáni első csoport vendégeit kikísérve a tárlatvezetésről igazi, a szerelmesek napjához illő pillanatoknak lehettek szemtanúi. Az egyik múzeumlátogató fiatalember letérdepelt a szerelme elé és feltette a nagy kérdést, azaz megkérte a kezét. A hölgy reakciója láttán nem volt kétség,  elhangzott a boldogító igen!

Ezek után a biztosak lehettek a Múzeumi kerengő szervezői, résztvevői, hogy a fiatal pár számára a Göcseji Múzeum örökre kedves hely lesz, számolt be a Valentin-napi meglepetésről Szényi Krisztina, a múzeum kommunikációs munkatársa. A kiállítótermeken átvezető sétán egyébként Kisfaludi Strobl Zsigmond Finálé című szoborcsoportját, Egervári Veronika aranygyűrűjét, szerelmi ajándékba adott mángorlót, valamint a Kaszter család szeretettel és csupa bájjal teli történeteit ismerhették meg a vendégek. A múzeum régészei pedig az ókori világba repítettek el, ami nemcsak a tógáknak volt köszönhető, hanem az enteriőrnek és az apró Priaposz szobrocskának is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!