Figyelemfelhívás

2023.02.04. 13:38

Február 4-e a rákellenes világnap

Február 4-e már 2004 óta rákellenes világnap, erről az akkori párizsi nemzetközi egészségügyi kongresszuson döntöttek. A Magyar Rákellenes Liga ezen a napon is a daganatos betegségek megelőzhetőségére hívja fel a figyelmet, adja hírül a Liga interneten közzétett közleménye.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Shutterstock

A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) A szűrővizsgálatokon történő részvétel mellett, az egészséges életmód konkrét kockázatcsökkentő hatásait és a lehetséges tennivalókat is tartalmazó, ingyenes, online és magyar nyelven is elérhető tananyagot mutattak be A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége a Ligával közösen négy városban szervez ingyenes szűrővizsgálatokat és közös sétát.

A Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC) kezdeményezésére a Rákellenes Világnapot (World Cancer Day) immár 23 éve tartják minden év február 4-én. Az idei magyar világnapi események fővédnöke prof. dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!