Cicák

2023.02.16. 18:45

Bocis Kefír gazdira vár – elkezdődtek az ivartalanítások

A Bársonytalp Zala Egyesület nemrég közzétett posztját osztjuk meg olvasóinkkal: a közel kétéves, ivartalanított, negatív tesztes, chippel ellátott kandúrnak, Bocis Kefírnek keresnek szerető gazdit.

Mozsár Eszter

Bocis Kefírt benti tartásra, egyedüli cicának ajánlják

Forrás: Bárstonytalp Zala Egyesület

Ahogy írják, benti tartásra, egyedüli cicának ajánlják. Nem szeret ölben lenni, de nagyon kedves, akkor lehet szeretgetni, amikor engedi. Kisgyerek mellé nem ajánlott.

Az egyesület emellett ismételten felhívja az ivartalanítás fontosságára a figyelmet, amivel a felesleges szaporulat megelőzhető. Az egyesült továbbra is várja az adományokat, valamint az SZJA 1 százalékos felajánlásokat, amiből jórészt az orvosi költségeket és a cicák ellátását fedezik.

Forrás: Bárstonytalp Zala Egyesület

Ugyancsak az ivartalanítás mellett kampányolnak a Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítvány (MAVED) tagjai, köztük Sasvári Sándor színművész, illetve Tóth Vera énekesnő.

Az egyesület tagjai a közösségi oldalukon osztották meg gondolataikat: „ivartalanítással NEM rosszat teszel a cicádnak, hanem jót. A kandúrod nem fog mérföldeket kóborolni, hogy minden útba eső riválissal összeverekedjen, megsérüljön és betegségeket szedjen össze. A nőstényed nem fog 3-4-5 kicsit világra hozni évente kétszer, majd jövőre és azután újból és újból, olyan kiscicákat, akiknek nem fogsz gazdit találni, mert a csapból is kismacskák folynak. Az ivartalanítás NEM kínzás a cicádnak, hanem egyszerű, biztonságos, rutinbeavatkozás amivel életeket menthetsz! Azoknak a kiscicáknak az életét, akik nem születnek meg!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!