Immár negyedszer

2023.01.24. 14:32

A kanizsai Olajipari Természetbarát Egyesület Vince-napi túrát szervezett Muraszerdahelyre

A nagykanizsai Olajipari Természetbarát Egyesület immár negyedik alkalommal képviseltette magát a muraszerdahelyi Planinarsko drustvo „Bundek” által szervezett tradicionális Vince-napi túrán.

Zaol.hu

Forrás: Olajipari Természetbarát Egyesület

A mindig sok érdeklődőt vonzó eseményt 25. alkalommal rendezte meg az egyesület. A start Toplice Sveti Martinban volt. Mintegy 2400 résztvevő indult el (közülük 180 gyermek és két vak túrázó is) a 15-17 kilométeres útra, de rengeteg helyi lakos is csatlakozott útközben a szőlőhegyeken. 80 horvátországi, szlovéniai és magyarországi egyesület képviseltette magát. Az egyesület tagjai közül 38-an vágtak neki. A télies, hidegebb idő ellenére is szőlőhegyről szőlőhegyre kapaszkodva élvezték a hóval borított Muraközi táj szépségét. Grkaveščak (Göröghegy) és Venac szőlőtermő dombjain áthaladva Gradiščak (Várhegy), Kapelščak (Szentmargithegy), Koncovčak (Felsővéghegy), Balog és Bundek irányába haladtak, majd a Mura partján érkeztek a célba. Međimurje szőlőhegyein a túrát megállók tarkították: helyi borászokkal való találkozók, papi áldás a szőlővesszőkre, sok-sok nyitott pince étel- és italkínálattal, különféle kulturális események. A dombokról horvát zenekarok dalai, zenéi visszhangzottak, remek hangulatot adva az emberseregnek. A célban a záróünnepséget szokás szerint a Muraszerdahelyi Általános Iskola Sportcsarnokában tartották. Itt is zene, tánc, nótaszó, tombola, nagy eszem-iszom fogadta a sportos csapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!