Céljuk a helyi közösség erősítése

2022.12.04. 12:00

Szán helyett hintón érkezett Csörnyeföldre a Mikulás

Harmadik rendezvényét szervezte meg a közelmúltban alakult Csörnyeföldi Szabadidő és Kulturális Egyesület, egy budapesti autóbuszos kirándulás és a minap megtartott egészségnap után ezúttal komplex programot kínáltak a falubeliek számára. Kora délután Mikulás-futást rendeztek, míg az esti órákban nótázás melletti diópucolásra hívtak az idősebb korosztály tagjait.

Gyuricza Ferenc

Mikulás-futással kezdődött a szombati program Csörnyeföldön

Fotó: Gyuricza Ferenc

Valamennyi program célja a helyi közösség összekovácsolása, megerősítése volt. Kovács Krisztián elnök lapunknak elmondta: a generációk közötti szakadékokat is igyekeznek áthidalni, ezért arra is törekednek, hogy lehetőség szerint valamennyi korosztályt megszólítsák.  

- A Mikulás-futás a minap megtartott egészségnap továbbgördítése, de egy kicsit már az ünnepekre hangolva – mondta az egyesületi elnök. – Örömmel láttuk, hogy a falu gyermekeinek nagy része itt volt velünk, s azt is, hogy néhány felnőtt is csatlakozott. Aki a futást nem vállalta, annak a gyaloglás, közös séta lehetőségét kínáltuk fel.

Fotós: Gyuricza Ferenc

A futást követően a Mikulás is megérkezett a faluba, hogy megajándékozza a gyermekeket. Hó híján ezúttal nem szánon, hanem hintón érkezett a Télapó, de így is örömmel fogadták a csörnyeföldiek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!