Egy tragikus macskasors

2022.12.15. 08:30

Későn érkezett a segítség

Bizony vannak olyan történetek, amikor az állatmentés kudarcba fullad, s hiába a gyors segítség, az állat elpusztul. A következő sztorit a nagykanizsai "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület osztotta meg olvasóinkkal.

Benedek Bálint

Nem tudni, hol találták az állatot...

Forrás: "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület

A menhely telepvetője, Skanecz Tamás elmondta: még az elmúlt vasárnap egy zavartan viselkedő férfi szállította be a telepükre a 3-4 év körüli sebesült fekete macskát. Azt nem tudta, vagy talán nem is szerette volna elárulni, hol találta az állatot. 

- Sajnos az már első ránézésre is látszott, hogy nagyon rossz állapotban van a macska, az egyik lába komolyan megsérült - folytatta. - Ezt az alapos állatorvosi vizsgálat is igazolta, s mivel más lehetőség nem kínálkozott, az amputáció mellett döntöttünk. Kétséges volt a műtét sikeressége, hiszen a lába már kezdett elhalni, a gennyes fertőzés pedig életveszélyes állapotot idézett elő. A műtét sikerült, hétfőn már úgy tűnt, minden rendben lesz, de végül a macska elpusztult. Mivel barátságos, emberhez szokott volt, elképzelhető, hogy a gazdája keresi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában