Két év kihagyás után

2022.12.04. 19:20

Idősek napját ünnepeltek Pákán

A helyi gyerekek készültek műsorral a település szépkorú lakóinak a vasárnap megtartott idősek napi ünnepségre.

Korosa Titanilla

Cseresnyés Péter köszöntője

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A művelődési házba várták a község időskorú lakosságát, ahol a gyerekek előadása, a vendéglátás és a zene mellett jó beszélgetésekre is lehetőség nyílt. Először Németh Csaba plébános egy kedves történettel mondott köszönetet az ünnepelteknek hasznos tanácsaikért, bölcsességükért. Ezután az óvodások léptek a közönség elé vidám énekkel, mondókákkal, majd Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője szólt a jelenlévőkhöz.

- Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött - idézte Sütő András író gondolatait Cseresnyés Péter. - Ezért kell megünnepelni, köszönteni az idősebb korosztályt, példát mutatva arra, hogy hogyan kell a fiataloknak az előttük járókkal viseltetni, hogyan kell megköszönni egy egész élet munkáját, hogyan kell tisztelni őket. És talán ez a nap arra is felhívja a fiatalabb korosztály figyelmét, hogy nem csak egy év egyetlen napján kell a tiszteletet, megbecsülést kinyilvánítani, hanem minden nap. 

Kedves műsort adtak a gyerekek
Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A továbbiakban az iskolások táncos műsorszámának tapsolhatott a közönség, majd Gyulavári Adrien és Csordás Mihály játszottak zongorán négykezes darabot. 

Végül Varga Ivett, Páka alpolgármestere köszöntötte az időseket. Elmondta, hogy nagy öröm az önkormányzat számára is, hogy két év kihagyás után újra összegyűlhetnek és megtarthatják a szépkorúak köszöntését. Hozzátette, hogy mindenhol vannak nehézsége, de szeretnének itt helyben biztonságot nyújtani azzal, hogy Páka önkormányzata a jövőben is segítségükre lesz időseknek, ha szükségük lesz rá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!