Sárhidán járt Gunszt Andrea mesterpedagógus

2022.11.29. 10:30

Mondókák fejlesztik a matematikai kompetenciákat (galéria, videó)

A község óvodájában hétfőn délután 26 óvónő számára tartott képzést Gunszt Andrea mesterpedagógus, aki saját innovációként a magyar néprajzkincset kapcsolja össze a matematikai készségek, illetve a gyerekek személyiségének fejlesztésével.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Pécs melletti Hosszúhetényben dolgozó szakember Takácsné Gál Andrea tagóvoda vezető meghívására érkezett Sárhidára, hogy megmutassa azokat a játékokat, amelyek a népi mondókákra, dalokra épülve, mozgással kombinálva fejlesztik a gyerekek memóriáját, testképét, szociális kompetenciáit, térérzékelését.

A halmozottan hátrányos helyzetű, ormánsági gyerekekkel is foglalkozó Gunszt Andrea országszerte, sőt, a határon túli magyarlakta területeken tanítja egyedi módszerét, s mint mondta, ennek eredményeként az iskolába lépő gyerekek képesek 10-es számkörben műveleteket végezni, méghozzá fejben. Az élménypedagógiát is beépítő speciális módszer írott formában is elérhető Gyertek Számországba! Menjünk iskolába! címmel.

Takácsné Gál Andrea lapunknak elmondta, szeretné folytatni az önkéntes alapú továbbképzést az "Így tedd rá!" pedagógiai program Zalából egyedüli referenciaintézményeként működő sárhidai óvodában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!