Férfiak Fókuszban

2022.07.09. 12:00

Zuggó József: Cél, hogy minél több gyermek arcára varázsoljon mosolyt a LádaVasút

Zuggó József a LádaVasút® tervezője, megálmodója és kivitelezője, a LádaVasút® Élmény Kft. ügyvezetője. A játék jól ismert és kedvelt a rendezvényszervezők, szülők és gyermekek körében egyaránt, hiszen a hullámvasút élményét hozza el kisebb és biztonságos formában. Az ügyvezető vallja, hogy a szolgáltatás fontosabb, mint a nyereség.

ZH

Zuggó József három éjszaka alatt álmodta és tervezte meg a játékot

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az ügyvezető átlagos napja a LádaVasút® köré épül. A szokásos reggeli rituálét követően rohan dolgozni, ahol már várják az e-mailek. Kolléganőjével egyeztetik a napi feladatokat, valamint megbeszélik a hétvége szervezési és szolgáltatási munkáit. Zuggó József főállásban építőipari gépek forgalmazásával foglalkozik, azonban a LádaVasút® népszerűsége miatt ezen tevékenységre az idő és a kapacitások húsz százalékát tudja már csak fordítani. Az ügyvezető nem panaszkodik, örül annak, hogy vállalkozása sikeres, azonban nem zárkózik el attól, hogy a jövőben befektetőnek értékesítse a LádaVasút® EU-s formatervezési és magyarországi mintaoltalmát, védjegyeit.

„Ígérjünk sokat, és teljesítsünk még többet” – vallja Zuggó József, aki a LádaVasút®-hoz mindig ad ajándékot is. Így a rendezvényen a gyermekek nemcsak egy faládában ülve suhanhatnak le a 22 méter hosszú lejtős pályán, hanem kipróbálhatják a pedálos gokartokat, a tizenhárom funkciós kis és mini légvárakat, golyós ládákat, saját fejlesztésű játékokat. Csakúgy, mint édesapja, ő is alkotó embernek tartja magát, szívesen szánna több időt a játékfejlesztésre, családjára.

– A LádaVasút® nagy előnye a mobilitás, könnyen és gyorsan telepíthető bármilyen rendezvényen. Ráadásul egyedi és újszerű kivitelezése miatt nagy meglepetés és újszerű élmény is a gyermekek számára. A játék működése mechanikus, üzemeltetése egyszerű, nincs szükség külső energiaforrásra.

A játék lényege, hogy egy faládában ülve suhanhatnak a lejtős pályán a gyerekek. Akár egy igazi mini hullámvasút. A ládavasutat könnyű megszeretni, bárhol bukkan fel, hamar a gyerekek kedvence lesz, ami nem is csoda, hiszen igazi élmény a gondtalan suhanás az apróságoknak. Közkívánatra a játékos kedvű felnőttek számára elkészült a családi LádaVasút® játék. Ennek ládájában akár az egész család együtt élvezheti a „zsupsz” élményét – részletezi az ügyvezető.

A büszke megálmodó elmondta, hogy a LádaVasút®-at három éjszaka alatt tervezte meg, ebből két éjszaka a játék piaci lehetőségét vizsgálta, míg a harmadik éjszaka a LádaVasút® műszaki részét tervezte meg.

– Péntek éjszakáról szombatra virradóan elkészítettem első LádaVasútam, amelyet egy fatelepről hozott alapanyagokból szereltem össze – emlékszik vissza. A játékot aztán egy hétvégi rendezvényre el is vitte. A siker nem váratott magára, a rendezvényeken nagy kedvenc lett. A játékkal sok mosolyt és nagy meglepetést szerzett, plusz visszaigazolást is nyert a piaci igénnyel kapcsolatban.

A jogi szakokleveles mérnökközgazdász, automatizálási üzemmérnök, marketing menedzser (MBA), pénzügyi menedzser (MBA), és vezetéstudomány (MBA) diplomával (Master of Business Administration, JPTE-Middlesex University), játszótérépítő és -üzemeltető és még több mint 20 szakképesítéssel rendelkező ügyvezető nemcsak tervezni szeret, de a játékra való kereslet szempontjait is figyelembe veszi. Jelenleg tíz LádaVasút® van, ami azt jelenti, hogy tíz különböző helyszínen tudnak egyszerre lenni.

Rengeteg rendezvényre megy ingyen. Ez jó alkalom arra, hogy a játékot népszerűsítse, miközben folyamatosan figyeli annak piacát. És bár az utóbbi időszak járványhelyzetét a rendezvényszakma is megérezte, az idei évre mégis több mint száz helyszínre terveznek aktivitást. A LádaVasút® sikere tehát töretlen, amelynek titka az, hogy könnyű megszeretni, bárhol bukkan fel, hamar a gyermekek kedvence lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!