Több kategóriában

2022.06.24. 15:00

Ismét meghirdették a legszebb konyhakertek versenyét

Újra keresik az ország legszebb konyhakertjét. Most nem csak a versenyre nevezett települések regisztrálhatják a területükön található kerteket: várják a magánszemélyek, iskolák és önkormányzatok jelentkezését is.

Benedek Bálint

Már 10 éves A legszebb konyhakertek országos program. A kezdeményező, Karcag önkormányzata az Agrárminisztériummal közösen dolgozik azon, hogy a konyhakerti kertművelés minél megbecsültebb legyen. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzék, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljék, és hogy példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet. 

Az otthoni élelmiszer-termelés nemcsak hobbi, hanem élelmiszer-biztonsági kérdés is. A legszebb konyhakertek program meghirdetésével szeretnék elismerésben részesíteni a kertművelőket, akik az egészséges és biztonságos élelmiszer előállítására nagy gondot fordítanak. 

A viadalra augusztus 1-jéig várják a nevezéseket az alegszebbkonyhakertek.hu oldalon keresztül. A magánszemélyek kertjei mellett az óvodai, az iskolai és az önkormányzati kerteket külön díjazásban részesítik. 

Nevezni lehet balkon (erkélyen kialakított), mini (50 négyzetméter alatt), normál (50 négyzetméter felett), zártkert 1. (zöldséges), zártkert 2. (gyümölcsös), zártkert 3. (vegyes) és közösségi kategóriában. 

Az eredményhirdetést várhatóan szeptember 20. és október 31. között tarják. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!