Gyermekprogramok és történelmi musicalek

2022.06.26. 18:00

A Monostori Erődben július első hétvégéjén rendezik meg az 1848/49-es hadijátékokat

Magyarország egyik legjelentősebb történelmi helyszínén, a Monostori Erődben július 2-án és 3-án 8. alkalommal rendezik meg az 1848/49-es hadijátékokat. A látványos és izgalmas programsorozat a Csillagerőddel együttműködve valósul meg.

NA

Az egyik fő attrakció az 1848/49-es eseményeket feldolgozó csatajelenet Fotó: Monostori Erőd Nonprofit Kft.

1849. július 2-án vívták a II. komáromi csatát, ahol Görgey Artúr és Klapka György védte a komáromi várat, és visszaverték az osztrák csapatokat. Július 2-án és 3-án korhű, látványos csatajelenetekkel idézik fel a komáromi csatákat a Monostori Erődben. A Monostori Erőd és a Csillagerőd mindkét napon 10 órától várja a látogatókat. Délelőttönként több tucat hagyományőrző melegít a délutáni csatára, miközben a tábori élet különböző mozzanatait elevenítik fel. Emellett egész nap gyerekprogramokkal készülnek: lesznek fajátékok, állatsimogató, lovagoltatás és vívásoktatás is. A színpadon bűvészshow és interaktív zenei program szórakoztatja a jelenlévőket. A késő délutáni órákban kezdődik a nap egyik fő attrakciója, az 1848/49-es eseményeket feldolgozó csatajelenet. A csatákat követően mindkét este történelmi musicalt tekinthet meg a nagyérdemű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!