A szervezők célja, hogy rendszeres kiadványt jelentessenek meg

2022.05.27. 17:00

Szeretnék kiaknázni az erdők gyógyerejét

Nemrég második alkalommal tartottak a faluban erdőfürdő fesztivált, melyen a résztvevők megismerkedhettek az egészségmegőrzést szolgáló erdőfürdőzéssel.

Korosa Titanilla

A programot – melyen jelen volt a Magyarországon működő erdőfürdők vezetőinek jelentős része – a gosztolai székhelyű Magyar Erdőterápia Egyesület szervezte. Balogh Bernadett, az egyesület vezetője elmondta: a fesztivál fontos része egy átfogó projektnek. Ennek keretében Kelet-Közép-Európában elsőként széles körű, nyitott szakmai platformot hoznak létre, hogy közös gondolkodásra késztessék mindazokat a szakembereket, érdeklődőket, akik a gyógy- és wellnessfürdőkhöz hasonlóan az erdőkben is szeretnék kiaknázni a természet gyógyító erejét. Szakmai programjaikban integrálják és mindenki számára hozzáférhetővé teszik például a meditáció, a hipnoterápia, a természetes gyógymódok módszereit. Az érdeklődők elsajátíthatják az erdőfürdő-vezetés és a kapcsolódó szakmák módszereit.

A program szervezőinek további célja, hogy szakmai platformként működve rendszeres kiadványt jelentessenek meg, illetve a Gosztolát körül­ölelő erdőségben kialakítsák Magyarország és Kelet-Közép-Európa első erdőfürdős pálya- és útvonalhálózatát. E centrum működését pedig be kívánják kapcsolni a dél-zalai térségi turizmusába.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!