Érdemes friss gyümölcsöket keresni

2022.05.21. 13:00

Gyümölcsturmix minden napra

Érdemes körülnézni és a friss gyümölcsöket keresni a piacokon, a boltok polcain és a helyi termelőknél is. A család igényeinek megfelelően választhatunk hozzávalókat.

HG

Mentás eperturmix 
Hozzávalók: 1 mentateafilter, 1 epres gyümölcsteafilter, 25 dkg eper, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál citromlé, 10 friss mentalevél, jégkocka. 
A kétféle teafiltert együtt leforrázzuk 3 dl vízzel, majd állni hagyjuk 8 percig. Áztatás után a filtereket kiemeljük, a teát hűlni hagyjuk. Közben a megmosott epret kicsumázzuk, a szemeket félbevágjuk. Két evőkanál negyedelt epret szétosztunk két pohárba. A maradékot összeturmixoljuk a porcukorral és a citromlével, majd a pürét átpasszírozzuk, és belekeverjük a tíz, finomra vágott mentalevelet. A poharakba jégkockákat dobunk. Rátöltjük a pürét, felöntjük a hideg teával, elkeverjük. Mentalevéllel díszítve kínáljuk. 

Mindenmentes, barackos sárgadinnyeturmix 
Hozzávalók: fél sárgadinnye, 2 őszibarack, mentalevél, fahéj. 
A barackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A sárgadinnye héját eltávolítjuk, a húsát felkockázzuk. A barackokat a dinnyével együtt egy turmixgépbe rakjuk és leturmixoljuk. Néhány friss mentalevelet csipkedünk bele, és ízesítjük a fahéjjal. 
Sárgarépás turmix 
Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 banán, 1 alma, 5 dl narancslé, 1 dl szénsavmentes ásványvíz. 
A répát, a banánt és az almát megtisztítjuk, felaprítjuk és turmixgépbe tesszük. Beleöntjük a narancslevet és összeturmixoljuk. Felöntjük az ásványvízzel, lehűtve tálaljuk. 

Banánturmix 
Hozzávalók: 2 banán, 6 dl tej, fél tk. citromlé, 1 vaníliás cukor. 
A meghámozott banánt apró darabokra törjük, a tejjel, a citromlével és a vaníliás cukorral turmixgépbe tesszük. Összeturmixoljuk, majd lehűtjük, és poharakba töltve tálaljuk. 
Epres-banános turmix 
Hozzávalók: 1 banán, 16 szem eper, 2 dl zsírszegény tej, 1 teás­kanál méz. 
A banánt felkarikázzuk, az epret megmossuk, kicsumázzuk. Turmixgépben a tejjel és a mézzel összeturmixoljuk. Lehűtjük, poharakba töltve tálaljuk.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!