Turizmus

2022.05.21. 19:00

Ez lesz a harmadik vízi muri

Május 28-án harmadszor rendezik meg Kerkaszentkirályon a Kerka–Mura vízi murit, melynek fő célja felhívni a figyelmet a dél-zalai térség természeti értékeire, turisztikai célpontjaira.

Gyuricza Ferenc

Fűzfa Zoltán, a programot szervező és koordináló Pisztráng Kör Egyesület elnöke tegnap sajtótájékoztatón elmondta: az első Kerka–Mura vízi murit – ami valójában egy hangulatos csapatverseny – 2018-ban hívták életre a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság kezdeményezésére, majd egy évre rá újra megszervezték. Az idei, harmadik rendezvényt a Zala megyei önkormányzat támogatásával tudják megvalósítani. 

– A dél-zalai térség csodahely, rengeteg természeti érdekességgel és értékkel – mondta Fűzfa Zoltán. – A Kerka–Mura vízi muri révén ezekre három módon igyekszünk felhívni a figyelmet. Lesz egy Kerkaszentkirálytól Muraszemenyéig tartó raftingprogram, majd a visszaúton kerékpárra pattanunk, végül pedig tíz állomásból álló akadálypálya vár a résztvevőkre, akik ennek során adhatnak számot a térségről szóló tudásukról, vagy szerezhetnek új ismereteket. A programra családok, baráti társaságok jelentkezését várjuk, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!