India nemzeti madara

2022.04.24. 15:00

Pávák és páva galambok a zalaegerszegi állatsimogatóban - 11. rész (videó)

Vadon Dél-Ázsia, ezen belül is India erdeiben élnek

Zaol

Forrás: Fehér Márk/zaol.hu

A pávák feje egészen a szem környékéig tollas, a fejtetőn felmereszthető tollakkal. A szárnyai rövidek ennek ellenére jól repül. Éjszakára fákon, bokrokon és magasabb helyeken húzzák meg magukat. A kakas dísztollainak kialakulása kétéves korban kezdődik, teljesen 3 éves korára alakul ki. A tojó egyszerűbb színű, barna, melle és hasa fehér. Hossza 110-125 cm, szárnyhossza 46 cm. 30-40 fős csapatokban élnek, többnyire a földön tartózkodnak. Magokkal és rovarokkal táplálkoznak. A pávák 15-20 évig is élhetnek megfelelő körülmények között. Az ivarérettségét 2-3 éves korában éri el. Évente egyszer költ. 4-9 halványsárga, foltos tojást rak. 

Forrás: Fehér Márk/zaol.hu

 


A páva galambok az egyik legősibb galambfajtánk. Indiából származnak, a 16. században jutottak Európába, ahol hamar kedvelt fajta lett. Mérete 110-125 cm, a nőstényé csupán 40 cm. Súlyuk 4-7 kg között van. 15-20 évig is élhetnek. Magvakkal táplálkoznak, de szeretik például a babot is. A pávagalambok alapvető résztvevői a galambkiállításoknak, jellegzetes kinéztük és mozgásuk miatt. 

Forrás: Fehér Márk/zaol.hu



Tekintsék meg videónkat a pávákról és a páva galambokról: 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!