Fontos a ház "kalapja"

2022.04.10. 15:00

Felöltöztethetjük épületeinket új tetővel, színezéssel

Itt a tavasz, és mi nők már alig várjuk, hogy új „tavaszi” ruhát vegyünk magunkra. A természet is színpompába öltözik, zöldül a határ, virágoznak a fák, nyílnak a fűben a virágok. Mindezt Kozma Zsuzsa mondja, aki amúgy nagyon is férfias világban áll helyt hosszú évek óta.

Arany Horváth Zsuzsa

Kozma Zsuzsa egy Amalfi Plus idommal.

Fotó: Katona Tibor

Csak az „öreg” családi házaink szomorkodnak, mert a régi cserepek, palák a háztetőkön már nem szépek, sőt viharok idején törnek, beáznak, folytatja a lakás- és házfelújítási témára kanyarodó gondolatmenetet a magát az építészettel eljegyző vállalkozó, a megyeszékhelyi Archi-Metal Kft. ügyvezetője. (Cégük fő tevékenységi körébe bádogos- és lakatosipari termékek forgalmazása és beruházások kivitelezése tartozik. Termékeiket a világpiacon jól ismert gyártóktól szerzik be.) Lapunk olvasóinak sem kell bemutatni őt, hiszen a Szép otthon rovatunk ötleteiben hosszú évek óta partnerünk Kozma Zsuzsa és csapatának szakértelme, amely mindig kiterjed arra a szempontra is, hogy napjainkban kitüntetett helyen szerepel az energiamegtakarítás, a környezetvédelem és az egészségvédelem. 

 

– A háztetők a jégveréstől rettegnek legjobban, mert a nagyobb méretű jegek széttörik a meggyengült tetőfedő anyagokat, és máris a tányérunkba, ágyunkba, a házunkba érkezik az égi áldás – hallhatjuk a szakértő véleményét, aki a tetőink nevében szól az ő érdekükben. – A régi tetők már nem tudják biztosítani a család védelmét, de ennek ellenére a régi épületekből csodálatosan szép házakat, otthonokat lehet varázsolni. – A tavaszi női mosoly és a szemek csillogása vissza fog tükröződni a házainkon egy jól megtervezett felújítás során. Felöltöztethetjük épületeinket új tetővel, esőcsatornákkal, ablakokkal, homlokzati szigeteléssel és vakolással, színezéssel… De ezek közül a ház „kalapja” a legfontosabb. A tető védi a házunkat, a családunkat. A felújítási munkákat ezért célszerű a tetővel kezdeni. Az idős házakat ajánlott könnyű (5 kg/mํ) acéllemezes cserepekkel fedni, mert nem terhelik az „öreg” épület fagerendáit, téglafalait, lábazatát. Nem keletkeznek a beépítés után repedések a falakon.

 

 – A kivitelezés gyorsan megvalósítható, hiszen kis elemek vagy egyedi, méretre gyártott elemek kerülnek a tetőre. A lemezek színválasztéka, cserép formája elegáns megjelenést biztosít az épületnek. Célszerű a tetőlemezzel azonos színű esőcsatornát beépíteni, valamint a tető színét átvihetjük még a lábazatra is, így kellemes színharmóniát alakítunk ki az épületünkön. – Javaslom, hogy csinosítsuk magunkat és a környezetünket egyszerre, legyünk igényesek arra a helyre, ahol élünk, ahol a legtöbb időt töltjük. Válasszunk ízlésünknek, a divatnak megfelelő színeket. Válasszuk a könnyű, időtálló, örök tetőket. Válasszuk a minőséget. Ehhez az Archi-Metal Kft. szakemberei nemcsak a választékkal, hanem a tanácsaikkal is a rendelkezésünkre állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!